Voorbereiding

Route | Financien | Medisch | Verzekering | Visa | Paklijst

Tsja, wat valt er nu te zeggen over het geld? Uiteraard zou ik veel liever met een onbeperkt budget reizen, maar zoals altijd heb ik weer de loterij niet gewonnen (misschien met oud en nieuw). Dit betekent dus dat ik een bepaald bedrag heb kunnen sparen afgelopen maanden en dat ik daarvan moet leven tijdens de reis.

Omdat dit bedrag niet superhoog is en zeker niet genoeg is om het een jaar vol te houden zal ik onderweg moeten werken. Dit gaat gebeuren in de landen waar het loon ook het hoogste is, dus Australie en Canada. In de Aziatische landen is het levensonderhoud vele malen goedkoper en reken ik op een budget van 20 euro per dag gemiddeld. Dit is dus inclusief alles; van een flesje water totaan het treinkaartje totaan de visa. Het is de vraag of dit bedrag ook echt reeel is, maar van wat ik heb gelezen moet dit zeker lukken. Het eerste hotel in New Delhi kost 6,50 euro per nacht, en dat is een 1-persoon kamer. In echte hostels (als die er zijn) moet het dus veel goedkoper kunnen.

Vaste lasten zijn er bijna niet, alleen mijn mobiele abonnement. De rest heb ik allemaal opgezegd en ook mijn reisverzekering heb ik van tevoren betaald. De enige uitgaven die ik heb zijn dus echt mijn reiskosten en zo kan ik goed bijhouden hoeveel ik nog kan uitgeven en of ik die riksja-rit terug nog kan betalen.