Voorbereiding

Route | Financien | Medisch | Verzekering | Visa | Paklijst

Vliegen: Amsterdam – London (31-1)
Vliegen: London – New Delhi (2-2)
Over land: New Delhi – Kathmandu
Vliegen: Kathmandu – Singapore (28-3)
Vliegen: Singapore – Bangkok (11-4)
Over land: Bangkok – Ho Chi Minh City
Vliegen: Ho Chi Minh City – Singapore – Melbourne (27-6)
Over land: Melbourne – Cairns
Vliegen: Cairns – Auckland (14-10)
Vliegen: Auckland – Rarotonga (20-10)
Vliegen: Rarotonga – Los Angeles (30-10)
Over land: Los Angeles – Vancouver
Over land: Vancouver – LA – New York
Vliegen: New York – London
Vliegen: London – Amsterdam

Een korte toelichting op deze route is misschien wel op zijn plaats. De route is voornamelijk gebaseerd op 1 van de goedkoopste rond-de-wereld-tickets. Hierin was het helaas niet mogelijk om naar Zuid-Amerika te vliegen, dus wat langer in Azie is een prima oplossing.

De eerste stop is Londen, gewoon omdat het ticket hier begint. Een paar dagen Londen bekijken moet natuurlijk ook eventjes gebeuren. Iedereen moet de Big Ben gezien hebben en fish&chips als lunch is eigenlijk ook wel verplicht.

Vervolgens vlieg ik door naar New Delhi, om vanaf daar over land te reizen naar Kathmandu. Ik wilde sowieso naar Nepal om daar te hiken in de Himalaya, maar ik hoorde zoveel toffe verhalen over India dat ik daar ook gewoon heen moet. Het is wel een sprong in het diepe, want India schijnt niet het makkelijkste land te zijn om als backpacker te reizen. Maar ik ben natuurlijk niet de eerste die dit gaat doen en ook niet de enige. Ik zal genoeg mensen tegen komen die ongeveer dezelfde kant opgaan en zolang ik binnen de vaste paden blijf dan is het als backpacker prima te doen. Mocht ik snel mijn draai vinden in India dan kan ik alsnog afwijken van deze paden.

In Nepal heb ik een georganiseerde tour geregeld om te gaan hiken in de Himalaya. Een beetje klimmen tot 5.000 meter is niet iets wat je in je eentje wil doen, sterker nog het mag niet eens. Met deze tour krijg ik een eigen sherpa die mijn bagage draagt (super handig natuurlijk, maar veel bagage zal ik niet hebben) en een goede reisgids. Dit zal letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten worden van mijn reis.

Singapore is de volgende stop, voornamelijk om de F1-race van Kuala Lumpur. Vanaf Singapore reis ik met de trein naar Kuala Lumpur om daar de F1 te gaan bekijken. Ergens die dagen komt mijn moeder ook naar Kuala Lumpur voor de race zelf en daarna gaan we aantal dagen rondreizen in Malaisie. Daarna vertrek ik uit Singapore om naar Bangkok te vliegen.

Dan komt het langste stuk reizen van de hele trip: 2.5 maanden door Zuid-Oost Azie rondtrekken. Het begint dus in Thailand, en het zal eindigen in Ho Chi Minh City in Vietnam. Hoe de route precies gaat lopen weet ik nog niet, maar Laos en Cambodja kunnen ook op een bezoekje rekenen. De focus zal echt voornamelijk op Thailand en Vietnam liggen, maar dat kan natuurlijk altijd veranderen.

In Australie zal ik nog langer blijven, ongeveer 4 maanden. Maar hier ga ik ook werken, het visum is al binnen, en daarna een tijdje rondrijden. Ook hier is nog niks zeker, het plan is om een vaste baan te vinden voor een aantal weken en om daarna te gaan reizen. Mocht ik geen goed baantje kunnen vinden dan kan ik ook gaan reizen en werken tegelijk. Dan reis ik een beetje door het land en tussendoor over proberen te werken.

Daarna even een weekje op bezoek bij mijn stage-bedrijf in Auckland, Nieuw Zeeland. Dit is een verplichte stop en waarom dan niet eventjes daar blijven. Er liggen daar veel goede herinneringen en die wil ik graag weer even ophalen! Na Auckland is het tijd voor vakantie!

Vakantie? Ja, vakantie in een vakantie. Het klinkt misschien een beetje gek, maar van al dat reizen kan je ook moe worden. Nu is Malaisie ook een soort van vakantie in de vakantie, maar het weekje op de Cook Islands wordt echt relaxen. Ik wil daar gewoon een weekje op een luxe (zover mn budget toe laat natuurlijk) resort gaan zitten en lekker niks doen. Beetje een boek lezen, de plaatselijke vissen van dichtbij bekijken en proberen om een geheime bunker in de jungle te vinden.

Tegen die tijd is het alweer bijna winter op het noordelijk halfrond en dus tijd om te snowboarden! Tenminste, dat is het plan. Lekker een aantal maanden werken in een ski-gebied ergens in Canada, hopelijk kan ik dit al in Australie regelen. Na Canada is eindelijk de USA aan de beurt. Een echte roadtrip van LA naar NY! En dan weer naar huis…