De route is bekend!

Geplaatst op 11 October, 2008 

Ik ben langs het reisburo geweest om een offerte te laten maken voor mijn ticket. Dit betekende wel dat ik mijn route flink moest aanpassen, maar uiteindelijk is het wel beter denk ik. In dit verhaaltje zal ik duidelijk maken wat mijn route is en wat ik ongeveer zal doen in die landen.

Mijn eerste (verplichte) stop is in London. Dit is omdat het ticket daar begint, dus ik moet ook zelf mijn vervoer daarheen regelen. Dat is echter geen probleem, aangezien je voor 50 euro al in London zit met EasyJet.

Na London is mijn eerst volgende stop New Delhi in India. In India zal ik ongeveer 4 weken verblijven en in die vier weken zal ik van New Delhi reizen naar Kathmandu (Nepal). Deze reis zal zeer waarschijnlijk per trein en/of bus gaan. Hoe de route precies zal verlopen hangt van het moment af, maar ik ga in ieder geval langs de Taj Mahal en Varanasi. Eenmaal in Kathmandu aangekomen zal ik de georganiseerde reis gaan maken zoals eerder beschreven.

Taj Mahal
Taj Mahal (India)

Vanuit Kathmandu zal ik verder vliegen naar Singapore. Ongeveer een week na mijn aankomst in Singapore zal de F1-race van Kuala Lumpur gereden worden, dus ik zeker proberen om daar langs te gaan. Dit is gelijk een leuke rondreis door Maleisië! Na deze stop in Singapore zal ik doorvliegen naar Bangkok (Thailand).

Mijn volgende vlucht na aankomst in Bangkok zal vertrekken vanuit Ho Chi Minh City (Vietnam) en de tussen liggende afstand zal ik over land afleggen. Hier zal ik ongeveer twee maanden de tijd voornemen, genoeg tijd dus om Thailand, Cambodja en Vietnam eens goed te ontdekken!

Angkor Wat
Angkor Wat (Cambodja)

De volgende stop (wederom via Singapore) is Australie! Ik zal landen in Melbourne om vanuit daar werk te gaan zoeken. Het soort werk maakt me niet zo gek veel uit, als het maar goed betaald en ik met leuke collega’s kan werken. Het plan is om daar 2/3 maanden te gaan werken, in principe op een vaste plek. Daarna ga ik langs de oost-kust omhoog (beetje snorkelen in het Great Barriere Reef) en mijn vliegtuig vertrekt vanuit Cairns (in het Noord-Oosten). Ik wil ook heel graag duiken met witte haaien, maar dat kan alleen in de buurt van Adelaide. Dit ligt niet echt op de route, maar daar verzin ik wel iets op!

Het was eerst niet de bedoeling om langs Nieuw-Zeeland te gaan omdat ik daar al een keer ben geweest, maar aangezien ik daar toch een stop moet maken kan ik daar net zo goed nog even blijven. Hoe lang ik daar blijf weet ik nog niet precies, maar lang genoeg om even langs mn stage-bedrijf te gaan. Na Auckland vlieg ik door naar de Cook-Islands, lekker even relaxen op witte stranden met palmbomen. Liggend op het strand met een lekkere coktail in de hand lijkt mij de beste manier om deze eilanden te verkennen!

Wit strand met palmbomen (Cook Islands)
Wit strand met palmbomen (Cook Islands)

Helaas was het met dit ticket niet mogelijk om naar Zuid-Amerika te vliegen, dus dit continent moet ik overslaan… Het staat echter wel als eerste op mijn vakantie-lijstje en mijn volgende vakantie zal richting Zuid-Amerika gaan in combinatie met Antarctica! Het betekent wel dat ik de rest van mijn reis rustiger aan kan doen, en dus meer tijd besteden aan andere gebieden.

Het ticket brengt mij wel naar Noord-Amerika en dit zal Los Angeles of San Francisco worden. Vanaf daar zal ik over land richting Vancouver vertrekken om daar werk te gaan zoeken. Het liefste ga ik werken in een wintersport gebied om lekker een aantal weken te kunnen snowboarden. In die winter zijn ook de Olympische Spelen in Canada, dus ik ga ook proberen om daar een baantje te scoren. Dat zou namelijk helemaal fantastisch zijn! Na een aantal maanden in Canada ga ik weer terug naar Amerika, om daar in ongeveer vier weken van Los Angeles naar New York te rijden samen met Roy!

Snowboarden in Banff (Canada)
Snowboarden in Banff (Canada)

Dit was in het kort een  beschrijving van mijn toekomstige wereldreis! Na het schrijven van dit stukje ben ik een beetje depressief, want het duurt nog zo lang voordat ik al dit moois met eigen ogen ga zien! Eerst nog een paar maanden werken, hopen dat de economie niet echt instort (de dollar mag wel instorten) en dan ga ik toch echt weg in februari (als ik genoeg geld heb).()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

4 Reacties

 1. Oma Gré 12 October, 2008 19:12

  Hallo Maarten.
  Het is een mooie reis.
  Veel succes met de voorbereiding.
  Groetjes opa en oma

 2. Roy 13 October, 2008 23:56

  => in ongeveer vier weken van Los Angeles naar New York te rijden samen met Roy!

  Ik hoop dat het allemaal door gaat!! Lijkt me echt geweldig _O_

 3. Maarten 14 October, 2008 09:47

  Geplaatst door Roy
  => in ongeveer vier weken van Los Angeles naar New York te rijden samen met Roy!

  Ik hoop dat het allemaal door gaat!! Lijkt me echt geweldig _O_

  Lijkt me ook echt geniaal :D

 4. Mark 28 October, 2008 15:28

  Ik hoop dat jullie onderweg een seriemoordenaar tegenkomen. :P

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner