De awards!

Geplaatst op 23 November, 2009 

Ok, volgens de titel van de vorige blog zou dat de laatste zijn. Maar na een aantal weken weer terug in Nederland, en omdat ik vroeg wat jullie wilden zien in een allerlaatste blog, heb ik besloten om toch nog een blog te schrijven. Elk jaar worden er voor verschillende media awards uitgereikt; MTV-awards voor muziek, de Oscars voor films, de Emmy’s voor TV-programmas en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu had ik het toffe idee dat ik ook prima awards kan geven aan mijn reis!

Beste-hotel-guesthouse-en/of-hostel-award:

Yellow House in Nepal

Ik heb onwijs veel verschillende hotels gezien, van een heel duur hotel in Singapore totaan hele goedkope hostels in Australie. Het tofste hotel was toch wel het Yellow House in Nepal. De kamer opzich was niet bijzonder (alleen een bed en stoel), maar de sfeer in het gehele guesthouse was erg gezellig. De eigenaren waren superaardig en ze hadden een prima in-house restaurant. Veel gezellige mensen, gezellig personeel en nog eens schone kamers!

Beste-vervoersmiddel-award

De scooter in Vietnam

Bijna alle soorten vervoersmiddelen heb ik gehad; Kamelen, tuk-tuks, vliegtuigen, taxi’s, boten, etc. Deze award was moeilijk, maar uiteindelijk gekozen voor de scooter in Vietnam. Voor 5 euro per dag kon je een prima scooter huren, en voor 2 euro aan benzine kon je de hele dag rondtuffen. Levensgevaarlijk af en toe, maar lekker veel vrijheid. Goede tweede was de 4WD in Australie.

Grappigste-persoon-award

Barney

Dit is een makkelijke. Op de Cook Islands ben ik Barney tegen gekomen, en dat was echt een geniale gast. Altijd mooie verhalen vertellen en platte Engelse grappen. Het mooiste echter was in de avonden, als hij teveel gedronken had. Zijn mooie verhalen liepen alleen maar door elkaar heen er was echt geen touw aan vast te knopen, maar toch bleef het grappig. Je had er denk ik bij moeten zijn!

Meest-vervelende-persoon-award

Twee Israeliers in Vietnam

In de bus kwamen we ze al tegen, en gelijk probeerden ze duidelijk te maken dat ze vonden dat wij veel minder waren dan zij. Net elke keer met een iets beter, maar duidelijk aangedikt, verhaal komen en iedereen de meest vreemde bijnamen geven. Ook wilden ze perse een kamer met Airco in een gedeelte van Vietnam waar de temperatuur nooit boven de 20 graden komt… Twee uur zoeken later kwamen ze weer terug bij ons hotel, waar ze voor dezelfde prijs de kamer namen.

Land-van-het-jaar-award

Vietnam

Dit was de moeilijkste keuze. Alle landen hebben hun charme en toffe dingen. Met nipte voorsprong heeft Vietnam gewonnen. Dit land heeft alles; cultuur, natuur, mooie mensen, gezellige reisgenoten, leuke excursies, interessant verleden, etc. Ik zou hier echter niet meer terug gaan, omdat ik al veel heb gezien. Het eerste land waar ik weer naar terug zou gaan is Australie (het westen) of Nepal (het Annapurna-circuit lopen).

Beste-stad-award

Melbourne

Misschien komt het omdat ik hier 3 maanden heb gewoond, maar Melbourne is verkozen tot stad van de reis. Een erg moderne, maar gezellige, stad. Overal vind je leuke restaurantjes, kroegen, winkeltjes en kunstzinnige dingen. Elk moment kan je verrast worden in Melbourne, maar op een positieve manier. Een goed voorbeeld: we liepen langs de rivier op een avond en opeens zien we grote vuurballen uit een aantal zuilen komen. Bleek het een vuurshow te zijn die elk uur te zien is langs de rivier. De stad zit vol met zulke interessante ontmoetingen; zowel met objecten als met personen!

Mooiste-uitzicht-award

Halong Bay

Hier heb ik een beetje vals gespeeld, ik heb de Himalaya niet mee laten tellen. Daar heb ik namelijk 10 dagen rondgelopen in het mooiste uitzicht. Ik heb daarom uitgekozen voor het mooiste ‘eenmalige’ uitzicht. Dat is Halong Bay in Vietnam geworden; supermooie eilanden verspreid in een prachtige baai.

Smerigste-eten-award

Gekookte eieren met het kuikentje er nog in

Gelukkig heb ik zelf niet gegeten, maar in Laos kon je gekookte eieren kopen met het kuikentje er nog gewoon in. Blijkbaar heel erg normaal voor de mensen die daar wonen, maar niks voor de Westerse mens!

Bizarste-moment-award

Ladyboy-bar in Thailand

Iedereen heeft het er altijd over, maar wij wilden ze graag eens zien met onze eigen ogen: de Ladyboys. Na een kort ritje met de metro en na even navragen hebben we de buurt gevonden… Overal sextoeristen (van die dikke Duitsers) en mooie vrouwen die vervolgens met een hele zware stem beginnen te zingen. Eens maar nooit meer.

Lekkerste-bier-award

Lao Beer

Eindelijk eens een makkelijke keuze. Lao Beer is een heerlijk biertje uit Laos, en vooral erg lekker bij warm weer. Het heeft wel iets weg van een wit biertje en je kan het blijven drinken!

Tofste-bioscoop-ervaring-award

New Delhi

In New Delhi ben ik naar een Bollywood-film geweest. Ik ben in principe in elk land naar de bioscoop geweest, maar India was toch wel de mooiste ervaring. Voor 30 cent kon ik naar binnen en iedereen zingt/klapt/joelt mee met de film. Geen idee waar de film over ging, maar het was echt een hele bizarre en toffe ervaring!

Beste-activiteit-award

In bad met de olifanten

Wederom een hele moeilijke award. Activiteiten die afgevallen zijn: F1, Raften in Nepal, Tijger Tempel in Thailand, duiken in het Great Barrier Reef en nog veel meer. Ik had er eigenlijk niks van verwacht, maar ‘in bad gaan’ met een olifant was echt super.  Je kon echt zien dat olifant er van genoot en hij vond het ook nog eens leuk om ons nat te spuiten. Beetje liggen in de rivier en gescrubt worden (met een steen) door een toerist is iets wat de olifanten erg lekker vinden.

Tofste-museum-bezoek-award

Natural History Museum in New Delhi

Misschien een onverwachte keuze, want het Air & Space Museum zou een logische keuze geweest. Dat museum is ook heel erg tof, maar het museum in New Delhi was een andere ervaring. Ik kwam het museum eigenlijk toevallig tegen en mocht als student gratis naar binnen. Alles komt nog uit de jaren 80 en dat maakt het juist zo tof. Het mooiste was echter dat ik op een gegeven moment een hele schoolklas achter me aan had lopen en met me op de foto wilde!

Foto-van-de-reis-award

Taxi in New York

De beste foto van de trip is genomen op 1 van de laatste dagen. Ik was aan het wandelen over de Brooklyn Bridge in New York en bedacht me dat er een leuke functie zit op mijn camera. Deze functie heeft voor deze foto gezorgd:

Volgende -bestemming-award

Miami

Misschien komt het omdat ik nu een TV-serie aan het kijken ben die zich in Miami afspeelt, maar de bestemming die op nr 1 op mijn lijstje staat is Miami. Het zou dan alleen maar gaan om een weekend-trip, of als onderdeel van een grotere trip (Roadtrip!, Roy hoe ver ben je al met sparen?). Andere bestemmingen op het lijstje: Inca-trail in Peru, Patagonie, op de fiets naar Rome, Safari in Afrika, China.

De wereld is nog zo extreem groot en ik heb eigenlijk nog maar een klein deel gezien. Toch heeft dit kleine gedeelte me 9 maanden prima kunnen vermaken. Ik ben nu al benieuwd naar wat de rest van de wereld heeft te bieden!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

18 Reacties

 1. Roy 23 November, 2009 22:53

  Ik ben op -10000 euro denk ik met sparen :D En jij volgens mij ook haha. Maar Miami is zeker een plek waar ik ook naar toe wil!

  Toffe awards verder, mooi ook om te zien dat je niet altijd de ’standaard’ dingen hebt gekozen. De awards die in december op Roy-O-Rama uitgereikt gaan worden zullen menigeen ook gaan verbazen denk ik :o

 2. B. 24 November, 2009 08:12

  praat!

 3. Mark 24 November, 2009 11:55

  Ik wil geen “party pooper” zijn. Maar ik ben in Miami geweest en er is geen hol aan. Het strand en de boulevard met die art deco hotels is nog wel aardig. Maar dat heb je in een paar uur wel gezien. Wat overblijft is een typisch saaie en behoorlijk criminele Amerikaanse betonstad.

  Kun je beter naar het zuiden trekken door de Everglades richting Key West. Heel relax plaatsje waar Hemingway ooit nog heeft gewoond. And Communism is just 80 miles away!!!

 4. Nienke 24 November, 2009 12:22

  Haha! je kijkt te veel Dexter!
  Maarre…fietsen naar Rome is toch nie duur ;) ??

 5. Roy 7 December, 2009 23:34

  Wordt het niet eens tijd voor een blog over Krimpen? 8-)

 6. Oma Gr♪ 8 December, 2009 18:21

  Hallo Maarten.
  Ging eens je reis weer lezen,
  en zag weer wat nieuws.
  Mooi om het te lezen.
  Groetjes opa en oma

 7. xtrasize 20 October, 2013 15:33

  xtrasize…

  De Vlieger op reis…

 8. Bed Bug Exterminator NYC Prices 5 April, 2014 05:02

  Exceptional post but I was wanting to know iif you could write a litte more on this subject?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
  Appreciate it!

  Feel free to surrf to my website Bed Bug Exterminator NYC Prices

 9. Cutting edge watch Ebook Shares The Right Way To Dominate The watch Marketplace

 10. ルイガノ XCB29 29erMTB 1 October, 2014 21:21

  I would suppose You Also Make These kinds of Mistakes With bag !

 11. kxtihbfnky 1 October, 2014 21:50

  De awards! : De Vlieger op reis
  [url=http://www.g18f05008hulys5l8o014r2gvlc20rj0s.org/]ukxtihbfnky[/url]
  kxtihbfnky http://www.g18f05008hulys5l8o014r2gvlc20rj0s.org/
  akxtihbfnky

 12. Nike Air Max groothandel 2 October, 2014 05:30

  hey there and thanks to your info ? I’ve certainly picked up something new from right here. I did on the other hand experience several technical issues the usage of this site, as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I may get it to load properly. I had been thinking about if your hosting is OK? Not that I’m complaining, however sluggish loading instances instances will very frequently affect your placement in google and could injury your high quality ranking if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and can look out for a lot extra of your respective fascinating content. Make sure you replace this again soon..

 13. back injury include 4 October, 2014 04:24

  This paragraph is in fact a pleasant one it helps new net visitors, who are wishing in favor
  of blogging.

 14. Elva 17 October, 2014 05:08

  Attractive part of content. I simply stumbled upon your site and in accession capital to say that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
  Anyway I’ll be subscribing on your feeds or even I fulfillment you get right of entry to
  constantly quickly.

 15. キットソン コスメポーチ 30 October, 2014 03:28

  まずは|偉大と言う私がしたいと私がしたいブログ!私は簡単な質問を持っていた心|私はあなたがいないをすればそうでない場合は、聞きしたいのですが、その。 あなたの心に頭をあなた自身とクリアを中央にどのように 見つけるために知っている前書き込み私がいた。 私が持っているいたトラブル|私の考え得ることに私のクリア思考の心を出。 失われた無駄な 私は|書き込みしかし、それはでの喜びを取る楽しむ通常、ちょうど最初の10〜15分のように思える単純に開始する方法を把握しよう。どれ提案またはヒント? 賞賛は!
  キットソン コスメポーチ

 16. 明升m88官网 9 May, 2015 07:41

  This website was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me.
  Appreciate it!

 17. m88 21 June, 2015 11:20

  Hello there I am so excited I found your blog page, I really
  found you by mistake, while I was looking on Askjeeve for something else, Anyhow I am
  here now and would just like to say many thanks for a
  incredible post and a all round exciting blog (I also love the
  theme/design), I don’t have time to look
  over it all at the minute but I have saved it and also
  added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do
  keep up the great jo.

 18. www.yelp.com 19 February, 2016 06:21

  I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a visit this blog
  on regular basis to obtain updated from hottest information.

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner