De laatste blog

Geplaatst op 29 October, 2009 

Het is alweer de laatste blog vanuit het buitenland. Binnenkort ben ik namelijk weer terug in Nederland… Sinds de vorige blog ben ik de halve wereld over gegaan en heb ik weer een hoop toffe dingen gezien!

Ik liet jullei achter in de bus van San Diego naar Los Angeles. Deze bus was 10 dollar goedkoper dan de trein die ik op de heenreis had genomen, en ik dacht dus mooi 10 dollar uitgespaard te hebben. Helaas was het eindpunt van de bus ergens aan de buitenrand van LA en moest ik een taxi nemen naar Union Station. Uiteindelijk scheelde het welgeteld 1 dollar, dus heleboel moeite gedaan om 1 dollar uit te sparen. Maar 1 dollar is toch weer 1 dollar! Net genoeg om een blikje cola te kopen…

Ik zat in de nachtvlucht van LA naar Washington DC en ’s ochtends vroeg kwam ik aan bij het hostel. Het was erg koud en nat buiten, maar mijn bed was nog niet klaar. Omdat ik maar 2 dagen in Washington had besloot ik om gelijk de stad in te gaan. Washington staat natuurlijk bekend als het politieke middelpunt van de US (en volgens sommige Amerikanen ook de wereld) en je vind hier het beroemde Capitool en het Witte Huis. In de regen en kou ben ik deze dingen gaan bekijken en je mocht zelfs de achtertuin in van het Witte Huis! Half uur in de rij staan en bijna werd ik weer achteraan gezet omdat ik volgens de bewaking aan het voordringen was (de andere mensen waren gewoon te langzaam). Het flesje water wat ik bij me had mocht niet mee de tuinen in, maar ik stond dus wel in de achtertuin van Obama!

De volgende stap was het Capitool, met een omweg via het Lincoln memorial. Nog niet zo lang geleden had ik de film Night at the Museum 2 gezien, en daar had ik gezien dat het Lincoln Memorial voornamelijk een groot standbeeld is van de man zelf. En dat klopte ook gewoon! Altijd fijn om te weten dat films toch enigzins gebaseerd zijn op de waarheid. In het midden tussen de Lincoln Memorial en het Capitool heb je het Washington Memorial, wat gewoon een grote naald is eigenlijk. Dit is ook gelijk het hoogste ‘gebouw’ in Washington. De stad zelf is allemaal laagbouw en best een saaie stad. Andere belangrijke gebouwen zijn het J. Edgar Hoover Building (FBI!) en allerlei andere (saaie) politieke gebouwen.

Op de tweede dag was het tijd voor het Air & Space Museum! Op de eerste dag was ik al even het National History Museum in geweest (onderdeel van het gigantische, en gratis toegankelijke, Smitsonian), maar het Air & Space Museum is toch een veel toffer museum. Overal hebben ze originele onderdelen, en zelfs complete vliegtuigen, hangen die te maken hebben met de geschiedenis van de luchtvaart en ruimtevaart. Bijvoorbeeld originele onderdelen van de maanlander, Saturn IV en nog veel meer om op te noemen. Het is erg saai om het hier te vertellen, maar zeker de moeite waard om ooit een keer te bezoeken. Vlakbij het vliegveld hebben ze nog een hangar met onder andere de Concorde en een SpaceShuttle, maar helaas had ik geen tijd om hier heen te gaan… Voor de volgende keer!

Mijn laatste dag was in het altijd geweldige New York! Een vriend van mij is daar ook aan het studeren dus hebben we ’s avonds wat gegeten en een biertje gedronken. Ondanks dat ik er maar een dag was blijft New York toch mijn favoriete stad, en zou ik er eigenlijk veel langer willen blijven… Misschien maar eens kijken of ik daar werk kan vinden, of gewoon de loterij winnen en dan een woning kopen met uitzicht op Central Park.

Mijn laatste vlucht was van New York naar London en daar had ik met Roy afgesproken. Voor een verslag van onze tijd in London kan je op de site van Roy kijken! Op dit moment zit ik een paar dagen bij Lianne in Pocklington en zit het er echt bijna op. Aan de ene kant veel zin om iedereen weer te zien, maar aan de andere kant zit ik dan wel weer in het ’saaie’ Nederland…

Iedereen bedankt voor alle reacties en tot in Nederland!!! Als mensen nog suggesties hebben voor een allerlaatste blog dan hoor ik dat graag :)()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

12 Reacties

 1. Roy 29 October, 2009 19:28

  Het was goed je weer te zien Maarten! Londen was gaaf!

  Als allerlaatste blog is er eentje met statistiekjes wel leuk! Hoeveel landen heb je bezocht, hoeveel uur heb je in het vliegtuig gezeten, hoeveel kleding ben je kwijtgeraakt, etc!

  ;)

 2. Stephan M 29 October, 2009 19:45

  Maartennnnn :D

  Zaterdag gaan de boten het water uit op de Noorderkanaal!!! :D Wat goed dat je dan mooi even kunt komen helpen ;) (jaja, grapje!)

  Geniet van je aller aller aller laatste dagen!

  Groetjes Stephan

 3. B. 30 October, 2009 08:14

  Wat roy zegt inderdaad :D

 4. patricia 30 October, 2009 08:50

  Maarten,
  Ik zal je stukjes missen, misschien moeten we gaan sponsoren want elke keer MOEST ik het gelijk lezen.
  Dank je voor de leuke, grappige,vreemde etc verhalen.
  Enne ik sluit me bij Roy aan.
  Groert,
  Patricia

 5. Frans 30 October, 2009 11:20

  Maarten,

  Bedankt voor al je leuke verslagen. Ik heb ze met veel plezier (en af een toe een beetje jaloezie ;) ) gelezen. Tot snel!

  Groetjes Frans

 6. Lillie 3 November, 2009 01:29

  Ik ben voor een laatste blog met lijstjes! Tofste activiteiten, tofste steden, tofste landen, duurste landen, plaatsen waar je het liefst nog een keer terug komt, mooiste foto’s, foto’s met het beste verhaal erachter… Maak er maar wat moois van!

 7. Groupon 28 July, 2011 13:13

  Leuke blog, ik kom zeker terug! Mooie reizen.

 8. oqssqcfpnz 2 October, 2014 05:34

  De laatste blog : De Vlieger op reis
  aoqssqcfpnz
  oqssqcfpnz http://www.gv75kf9pbg38z714o3zt34zyja0889s2s.org/
  [url=http://www.gv75kf9pbg38z714o3zt34zyja0889s2s.org/]uoqssqcfpnz[/url]

 9. six senses jordan 2 October, 2014 07:18

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner