Shamu de Orca

Geplaatst op 19 October, 2009 

Na een week in paradijs is het dan weer tijd voor een grote stad. Mijn vliegtuig bracht mij, via Auckland, naar Los Angeles in ongeveer 16 uur vliegen en tweemaal een datumgrens overgang. Erg verwarrend al die verschillende tijden. Maar ik land precies op schema om 14:30 in LA en het regent… Je verwacht veel van LA, maar dat het regent is wel het laatste wat je verwacht. Mijn besluit om naar San Diego te gaan wordt hierdoor alleen maar beter. Op naar Union Station om de trein te pakken.

Het blijft maar regenen en ik mis net mijn trein. Gelukkig gaan ze redelijk regelmatig en na een uurtje wachten (wachten ben ik nu wel gewend) mag ik instappen. Vanwege de lange vlucht val ik al na 5 minuten in slaap en ik word weer wakker in San Diego. Het station waar ik uitstap is niet veel groter dan Station Delft, beetje vreemd voor zo’n grote stad. Het hostel is snel gevonden en ook een broodje bij Subway (footlong voor maar 5 dollar, das geen geld). Na een goede nachtrust, ik schrik om 11:30 wakker omdat er geen ramen in de kamer zitten, ga ik de stad verkennen.

Backpacker dat ik ben besluit ik om naar de supermarkt te lopen en mijn lunch te halen. Ik kan de verleidingen (donuts, pop-tarts, etc.) weerstaan en ik ga voor een bagel en 2 kaasbroodjes. Het meest geniale aan de supermarkt is een automatische wisselgelduitgever. De persoon achter de kassa hoeft geen wisselgeld meer te geven; het valt automagisch in een bakje! Alles is netjes in een plastic zak gestopt en ik ga verder met mijn tocht door de stad. San Diego heeft geen echte landmarks, zoals bijvoorbeeld Washington en New York, dus ik zet koers richting de haven. Daar aangekomen blijkt er een vliegdekschip te liggen, wat tegelijkertijd fungeert als een museum. Tijd voor een bezoekje aan dit schip!

Vanwege het feit dat ik nog steeds een studentenkaart heb krijg ik 3 dollar korting, terwijl de militairen nog meer korting krijgen (logischerwijs). Amerika is een land waar militairen echt vereerd worden en overal waar je komt krijg je als militair korting en veel bedrijven bedanken de militairen voor hun inzet. Het vliegdekschip is machtig groot en bevat ook veel vliegtuigen. Ik kan hier wel een hele tour geven door het schip, maar dat is niet echt interessant voor jullie. Toffe foto’s, dat wel!

Op de vrijdag is het tijd voor SeaWorld, de reden dat ik eigenlijk naar San Diego ben gegaan. Zoals bij elk pretpark mag je geen eigen eten meenemen, maar ik weet mijn rugzak toch naar binnen te krijgen. De eerste show die ik zie heeft helemaal niks met de zee te maken, maar bevat honden (en katten!) die kunstjes vertonen. Na een korte stop bij de pinguins en ijsberen kom ik terecht bij de tweede show. Clyde en ?????, de show met de zeehond. Ze vertonen verschillende sketches die met Halloween te maken hebben en de afsluiter is een stukje van de clip Thriller van Michael Jackson. Erg knap dat ze die beesten zo kunnen trainen!

Hoogtepunt van SeaWorld is Shamu the Killerwhale. Een soort van Free Willy, maar dan zonder de vrijheid. Aangezien het een warme dag is besluit ik om in de ‘Soak Zone’ te gaan zitten. Een beetje water kan geen kwaad was mijn idee. Nou, het blijft niet bij een beetje water. Shamu, de orca van 6000 kg, heeft een grote staart?? waarmee hij een boel water het publiek in kan gooien. In mum van tijd ben ik, en iedereen om me heen, echt zeiknat! Gelukkig was ik wel zo slim om mijn camera in een plastic zak op te bergen. Naast het natspetteren van de toeschouwers vermaakt Shamu zich prima met prachtige sprongen.

Naast de shows in SeaWorld is er ook de mogelijkheid om verschillende zeewezens aan te raken. De beesten die ik mogen aanraken zijn ondere een stingray en een dolfijn. Vooral de dolfijn kostte wat moeite, omdat ik geen vis in mijn hand had. Gelukkig was deze dolfijn niet heel erg slim en duurde het even voordat hij doorhad dat we geen vis in onze handen hadden! Als afsluiter besluit ik om te kijken of ik mijn linker broekspijp, die nog droog was, nat kan krijgen in de wildwaterbaan. Dat is prima gelukt, ondanks het feit dat je in een soort bootje zit. Zeiknat stap ik de bus in na een mooie dag in SeaWorld!

Dit lange stuk is pas 2 dagen US en op de derde dag besluit ik om naar Mexico te gaan. Aangezien San Diego naast Mexico ligt kan ik de tram naar Mexico pakken. Zonder problemen (en zonder paspoort) loop ik Mexico binnen en ik ben gelijk weer terug in Azie. Winkeliers die je naar hun winkel proberen te lokken, kleine kinderen die om geld vragen en het algehele sfeertje. Ik had helaas niet heel veel tijd en drink een Corona en eet een Mexicaanse taco en loop weer richting de grens. De Amerikanen vragen wel om een paspoort, maar erg veel stelt het niet voor. ’s Middags pak ik de bus, 12 dollar goedkoper dan de trein, weer terug naar Los Angeles. Op 1 of andere manier gaan we de grens over (denk ik) en we worden op de terugweg gecontroleerd door de Amerikaanse doaune. Een man had geen paspoort bij zich en werd van de bus gehaald. Na vijf minuten vertrekt de bus weer, maar zonder de man…

Ik heb nu nog 3 dagen US over, maar dat wordt een beetje veel voor 1 post. de rest kunnen jullie over een paar dagen verwachten! Klein voorproefje:

Meer foto’s kun je hier vinden!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

31 Reacties

 1. B. 19 October, 2009 07:27

  [quote]Het meest geniale aan de supermarkt is een automatische wisselgelduitgever. De persoon achter de kassa hoeft geen wisselgeld meer te geven; het valt automagisch in een bakje![/quote]

  Euh. dat kan bij ons in de C1000 ook al 2 jaar hoor :P

 2. Stephan M 19 October, 2009 07:42

  :D Hehehe! Eindelijk heb je een foto van je échte reisgenoot gemaakt!! (Fototje 11 natuurlijk!) We wisten het wel…. ;)

  Maar met of zonder oma aan je zijde, Amerika blijft geweldig!! Zeker Seaworld!

 3. Roy 19 October, 2009 08:22

  Amerika blijft toch altijd wel gaaf hoor… Ik wil er ook echt weer een keer heen :D

 4. Maarten 20 October, 2009 01:29

  Euh. dat kan bij ons in de C1000 ook al 2 jaar hoor :P

  Ow… Haha, ik dacht dat het iets nieuws was…

 5. B. 20 October, 2009 14:16

  Geplaatst door Maarten

  Euh. dat kan bij ons in de C1000 ook al 2 jaar hoor :P

  Ow… Haha, ik dacht dat het iets nieuws was…

  In zoverre, ik moet er nog steeds aan wennen :’)

 6. Paul 20 October, 2009 16:45

  Ha Vlieger, mooie foto’s!
  Veel plezier op de volgende 2 dagen US nog.

  groeten Paul

 7. Oma Gré 24 October, 2009 17:28

  Hallo Maarten.
  Je kaart op 24 oktober ontvangen.
  Heb de foto’’s ook bekeken.
  Groetjes van opa en oma

 8. Mark 26 October, 2009 16:05

  Klaar nu?

 9. icekbxiiqs 1 October, 2014 15:51

  Shamu de Orca : De Vlieger op reis
  [url=http://www.gf0u09r3qv86nl1s77ad72m6tii0812bs.org/]uicekbxiiqs[/url]
  aicekbxiiqs
  icekbxiiqs http://www.gf0u09r3qv86nl1s77ad72m6tii0812bs.org/

 10. gemme Clash of Clans 8 November, 2015 14:58

  Par exemple, laisser ѕ \’état vous ɗéfi, aprèѕ finition ceѕ tâches νous ssra νа
  immanquablement êtге récompense
  gratuits tumeurs.

 11. http://dactridaday.com 20 June, 2018 11:16

  Ꭺѕ I website owner I think tһe aeticles һere is really fantastic, thаnk yօu fօr y᧐ur efforts.

 12. fucoidan genk 20 December, 2018 03:42

  Thank уou for your site post. Thomas and I have already been saving for a new book on this issue and your writing has made us to save all of our money.
  Your notions really answered all our inquiries.

  In fact, in exϲess ⲟf what we had acknowledɡed before we ran into your great blog.
  Мy partner and i no longer nurture doubts along with a troubled mind because you have realⅼү attended to
  our own needs in this post. Thanks

 13. www.oakhurstarea.com 22 December, 2018 06:35

  Ƭhe neҳt timе Ι read a blog, I hope that it
  doesn’t fail me as much as this pɑrticuⅼar
  one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I
  rеally thought you’d have something helpful tߋ ѕay.
  All I hear is a bunch of whining about something that you cɑn fix if you
  weren’t too busy seeking attention.

 14. http://skynetmu.net 22 December, 2018 12:51

  Hello. magnificent јob. I did not imagine this. This is a excellent story.
  Thanks!

 15. You got a ᴠеry good website, Gladiolus I detected it throuɡh yahoo.

 16. Activators.site 3 June, 2019 02:09
 17. Activators.site 3 June, 2019 14:19
 18. freekeys.icu 4 June, 2019 19:04
 19. freekeys.icu 4 June, 2019 23:54
 20. World Vision Việt Nam 20 June, 2019 04:57

  Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening
  in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to
  give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

 21. WorldVision Việt Nam 22 June, 2019 09:26

  Good day! I could have sworn I’ve visited this site before but
  after browsing through many of the articles I realized it’s new to me.
  Regardless, I’m definitely pleased I found it and I’ll be book-marking
  it and checking back often!

 22. World Vision Việt Nam 25 June, 2019 09:59

  Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too fantastic.
  I really like what you have acquired here, really like what you’re saying and the way in which you
  say it. You make it enjoyable and you still take care
  of to keep it sensible. I cant wait to read much more from you.
  This is actually a tremendous web site.

 23. World Vision Việt Nam 25 June, 2019 10:39

  Greetings! I know this is kinda off topic but
  I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of Wordpress because I’ve had problems
  with hackers and I’m looking at options for another platform.

  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 24. www.doisongphapluat.com 27 June, 2019 08:33

  Fastidious response in return of this difficulty with solid arguments
  and describing everything concerning that.

 25. World Vision Việt Nam 27 June, 2019 18:46

  Pretty! This was a really wonderful post. Many thanks for supplying this info.

 26. World Vision Viet Nam 30 June, 2019 22:17

  It’s going to be ending of mine day, but before
  ending I am reading this wonderful article to improve my
  knowledge.

 27. World Vision Việt Nam 1 July, 2019 17:05

  It is not my first time to pay a quick visit this web site, i am visiting this site dailly and get nice facts
  from here all the time.

 28. World Vision Viet Nam 2 July, 2019 11:38

  I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting
  article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 29. WorldVision Việt Nam 2 July, 2019 12:45

  Good day! I just wish to offer you a huge thumbs up
  for your excellent information you have here on this post.
  I’ll be returning to your web site for more soon.

 30. https://niengrangsinhvien.net 18 August, 2019 19:20

  Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided
  to browse your blog on my iphone during lunch break.
  I enjoy the information you provide here and can’t wait to take a look when I
  get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..

  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good blog!

 31. Turkije Visums 22 August, 2019 07:32

  I like reading through an article that will make people think.
  Also, thank you for allowing for me to comment!

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner