Paradijs op aarde (Deel 2)

Geplaatst op 13 October, 2009 

Een week niks doen op het strand. Normaal is dat niks voor mij, maar de afgelopen week op de Cook Islands heb ik me meer dan vermaakt. Midden in de nacht kwamen we aan op de Cook Islands en de transfer naar het hostel stond keurig te wachten. Gelijk slapen, want elk beetje zon dat ik nu nog kan meepakken is meegenomen. Gelukkig heeft dit hostel 1 van de beste matrassen van de laatste tijd en kan ik prima slapen.

De volgende dag is het zonnig en het paradijs op aarde bestaat blijkbaar ook in de Cook Islands. Supermooie stranden, Bounty-Eilanden tegenover het hostel en eetbare kokosnoten op het strand. Heerlijk een beetje in de hangmat hangen of een beetje over het strand wandelen. Niks doen is niet zo moeilijk. Om toch een beetje actief te zijn besluiten we om een fiets te huren en het hele eiland te bekijken. De omtrek van het eiland is 30 km en dus prima aan te fietsen. Overal vind je nog mooiere stranden en kleine supermarkten met veel lokaal fruit.

Enige probleem tijdens mijn verblijf was een Tsunami-waarschuwing. Waarschijnlijk hebben jullie wel gehoord van de Tsunami in Samoa en op de woensdag hier was er weer een flinke aardbeving in de Stille Zuidzee. Een 7.8 op de schaal van Richter met een naschok van 7.3… Wij waren aan het rondfietsen en de Tsunami zou pas om 16:30 komen en we hadden dus nog een aantal uurtjes. Uiteindelijk bleek het mee te vallen en rond 14:00 was de waarschuwing weer ingetrokken. Maar veel mensen waren al vertrokken naar hoger grond en het hele hostel zat ergens in de heuvels te schuilen. Maar gelukkig geen Tsunami!

Andere activiteiten die ik heb gedaan is een Cross-Island wandeling, tot een hoogte van 430 meter. Prachtig uitzicht over het eiland en een prima hike door de jungle. Ook duiken hoort natuurlijk tot de activiteiten, maar het koraal is niet bijster interessant. De zichtbaarheid is echter geweldig en je kon tot 40 meter zien onderwater. Stukken beter dan wat ik tot nu toe heb gedaan. Verder heb ik gewoon niks gedaan, kaarten, lezen en nog meer niks doen. De groep in het hostel was echt fantastisch en het was echt een geweldige tijd, misschien wel de beste week tot nu toe. Maar dat zeg ik eigenlijk wel over elke week!

Meer fotos kun je hier vinden!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

8 Reacties

 1. Stephan 13 October, 2009 05:45

  Gast,

  ziet er goed uit man, lekker relaxen zo, heel warm daar?
  Tsunami waarschuwing lijkt mij wel bizar… veel paniek of niet?

  Grtz Stephan

 2. Stephan M 13 October, 2009 11:45

  Gast,

  ziet er goed uit man, lekker relaxen zo, heel warm daar?
  Tsunami waarschuwing lijkt mij wel bizar… veel paniek of niet?

  Grtz Stephan ;)

 3. Williams 14 October, 2009 10:21

  Ziet er weer tof uit gozer, je hebt het goed geregeld voor jezelf. Onvergetelijke ervaringen !! Ga je zien !

 4. Oma Gré 14 October, 2009 17:56

  Hallo Maarten
  Bedankt nog voor je kaart, is al op de kast geplakt.
  Leuk om het allemaal te lezen en de foto’S

 5. Oma Gré 14 October, 2009 17:57

  te bekijken. het ging ineens weg.
  Groetjes van opa en oma.

 6. B. 19 October, 2009 07:28

  Prachtig Henk… prachtig

 7. click here 1 September, 2012 14:58

  advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m including
  this RSS to my e-mail and could glance out for a lot more of
  your respective intriguing content. Make sure you replace this again soon.
  .

 8. loi duflot 25 September, 2014 14:48

  Hurrah, that’s what I was exploring for, what a material!

  present here at this web site, thanks admin of this web site.

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner