Paradijs op aarde

Geplaatst op 29 September, 2009 

Als mensen denken dat paradijs op aarde niet bestaat dan moeten ze een keer langs Fraser Island of de Whitsundays gaan. Fraser Island is het grootste zandeiland te wereld, en bevat de supermooie zoetwatermeren. Van gigantische duinen tot kristalhelder water is te vinden op dit eiland, maar alleen met een 4WD auto. De Whitsundays zijn 74 eilanden verzameld voor de kust en de prachtigste stranden zijn hier te vinden, maar alleen met een zeilboot.

Allereerst Fraser Island. We krijgen de dag van te voren een briefing over hoe alles in zijn werk gaat. Dit is gewoon een extreem saaie video over Dingo’s, auto rijden op zand en dat je een putje van 50 cm diep moet graven als je het echt niet kan ophouden en er geen toilet in de buurt is. Tijdens de briefing is duidelijk dat de auto vol zit en dat dit voornamelijk met vrouwen is. De hele groep bestaat uit twee mannen en negen vrouwen! Soort van een kleine Expeditie Robinson. Allereerst is het tijd voor boodschappen en de vrouwen nemen hierin gelijk de leiding. Uiteindelijk kopen we voor 11 man eten en dat kost ons maar 80 euro. De volgende stap is de alcohol. Aangezien bier hier erg duur is gaan we voor de goedkope wijn, ook wel Goon genoemd. Vier en halve liter wijn voor maar 6 euro! Hoofdpijn gratis.

’s Avonds is er een gratis BBQ bij het hostel en op een of andere manier sta ik voor 30 personen te BBQ-en. De man die de BBQ had geregeld is een rijke zakenman die zijn BMW kapot heeft gereden op een onverharde weg (15.000 euro schade). Blijkbaar verblijft hij graag in hostel en zorgt dan voor gratis BBQ’s, Goon en bier. Toffe gast! De volgende dag is het toch echt tijd voor Fraser Island. Alles gooien we op het dak van de Landrover en na wat instructies mag de Engelsman als eerste rijden. We rijden in 1 keer de boot op terwijl de rest om ons heen vast zit in het mulle zand. Ook de boot af gaat probleemloos en we zijn op weg naar Lake Wabby.

Beetje racen over het strand is echt geweldig en na een uurtje komen we aan bij Lake Wabby. Dit is een bruinkleurig meer, maar met gigantische zandduinen aan de oever. Erg tof om naar beneden te rennen en in het meer te duiken! Na halsbrekende toeren is het tijd om ons kampterrein op te zoeken. Het blijkt dat er veel meer backpackers op dit terrein staan en het wordt een gezellige avond. Vroeg opstaan na een avondje goon is altijd moeilijk, maar we moeten op tijd weg vanwege de getijden. Het hoogtepunt van de trip is Lake McKenzie. Een kristalhelder meer met superfijn zand. Een paar uurtjes relaxen en dan op weg naar Indian Head.

Vanaf Indian Head heb je een mooi overzicht over de oceaan en alle beesten die hierin leven. De klif is een meter of 60 hoog en voornamelijk Japanners wagen zich erg dicht bij de afgrond om op de foto te gaan… Na een uurtje uitkijken naar de beesten in de oceaan komen we op de volgende telling: Stingrays (sorry Steve), Manta Rays, Blacktip haaien, schildpad, Humpback Walvis en gigantische scholen vis. Niet slecht voor een uurtje. De laatste dag is het tijd voor mij om te rijden en het is echt heel erg leuk. Crossen over de stranden en flink gas geven in het mulle zand. Ook toen ik achter het stuur zat kwamen we niet vast te zitten en alles is prima verlopen.

Gelijk na deze 3 dagen Fraser Island is het tijd voor 3 dagen Whitsundays. ’s Ochtends vroeg kom ik met de bus aan en gelijk mag ik op de boot stappen. Helaas zijn alle Bottleshops gesloten in de ochtend en zit ik dus zonder Goon/bier 3 dagen op een boot… De groep is gigantisch groot (22 mensen) en het zijn voornamelijk groepjes. Overdag zeilen we een beetje van strand naar strand, met Whitehaven Strand als hoogtepunt. Dit strand bestaat voor 95% uit Silica en is het zuiverste strand te wereld. Ons werd verteld dat de spiegel in de Hubble Telescoop van dit zand is gemaakt. Jammer dat ons uitzicht een beetje belemmerd werd door de zandstormen… Alles was een beetje mistig en zelfs onderwater had je hier last van.

Tijdens de tocht in de Whitsundays mochten we ook gratis 1 keer duiken en tijdens mijn duik zag iedereen een schildpad, behalve ik… Je kon voor 50 dollar extra duiken maken maar ik wilde dit geld bewaren voor duiken op het Great Barrier Reef. Dit was een goede keuze want dat was echt geweldig. Het Great Barrier Reef ligt 70 km uit de kust en is echt machtig mooi. Ik heb twee keer gedoken en het is net alsof je rond zwemt in een aquarium! Deze keer heb ik wel een schildpad gezien, deze beesten zijn echt majesteus! Verder ik heb wel 100 keer Nemo gevonden en werd ik in mijn flippers gebeten door een aggressieve vis.

Tot zover de laatste blog uit Australie. Nu is het tijd om wat te winkelen. Ik ben namelijk ergens de helft van mijn T-shirts vergeten. Niet heel erg slim :D Morgen vlieg ik naar Nieuw Zeeland en daarna tijd voor nog meer strand op de Cook Islands (nog een paradijs op aarde als het goed is)!

ps: Geen foto’s nog helaas. Zit weer in de McDonalds :D()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

2 Reacties

  1. B. 29 September, 2009 08:11

    ……………………..

  2. José 29 September, 2009 13:54

    ben heeelemaaal niet jaloers…..blijf liever in het saaie Nederland :(

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner