Drive through

Geplaatst op 3 September, 2009 

Het is alweer een aantal weken geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar ik leef nog steeds! Afgelopen weken was ik gewoon aan het leven in Melbourne. Dat is voor mij wel erg leuk,  maar daar valt weinig over te vertellen. Toch zijn er een aantal dingen opgevallen, waarvan ik er eentje boven uit vond springen:

Australiers zijn gek op Drive Through (Mark Webber nu iets minder), ook wel Drive In of Drive Thru genaamd. Natuurlijk kan je met je auto de hamburgers bestellen bij ketens zoals McDonalds en Hungry Jacks (in Nederland de Burger King), maar ook andere winkels hebben een Drive Thru. Laat ik maar gelijk beginnen met de meest bizarre winkel met een Drive Thru; een drankwinkel!! Ja het is echt waar, je kan hier vanuit je auto een fles whiskey bestellen, betalen en afhalen! Het moet niet veel gekker worden…

Andere winkels met een Drive Thru  zijn bijvoorbeeld een koffieshop (nee, niet de Nederlandse) en een dierenwinkel. Er zijn vast ook nog veel meer winkels met een Drive Thru, maar deze zijn mij het meeste opgevallen. Gewoon een alcohol kunnen bestellen van je auto. Ik me maar steeds afvragen waarom er elke week een alcoholcontrole is aan het einde van mijn straat!

Verder zal ik jullie even een klein overzichtje geven van het nieuws dat Australiers bezig houdt: De afgelopen dagen werd het nieuws voornamelijk beheerd door de vermissing van een Minister. Tom Holding is een soort van Minister van Waterstaat en is een fanatieke hiker. De bedoeling was dat hij naar de top van Mt Feathertop zou lopen, maar dat liep niet helemaal zoals gepland. Hij gleed 100 meter naar beneden langs een ijzige helling en kon niet meer terug komen op eigen kracht. Drie dagen later werd hij weer gevonden en eigenlijk nog in prima conditie. Maar het grootste nieuws was nog het feit dat hij zijn vriendin geen omhelzing gaf na de redding… Ook hier is de roddelindustrie erg actief helaas.

Andere kleine dingen waar de Australiers over praten bij de waterkoeler zijn onder de prijsverhoging van sigaretten (naar 20 dollar per pakje, ongeveer 11 euro), de AFL-finals die over een maand plaats vinden (samen met sportschandelen die die van voetbal overtreffen), bommelding bij een Middelbare School en het feit dat het eindelijk lente is in Melbourne! (19 graden vandaag met een heerlijk zonnetje!).

Ik ben zelf uiteraard nog steeds aan het werk, maar ik heb na veel wikken en wegen toch een beslissing genomen. Hier kan ik niet genoeg uren draaien en de baantjes die ik heb zijn extreeeem saai (tapijttegels leggen in een beursvloer). Het baantje in het restaurant is eigenlijk prima, maar niet echt iets voor mij en ook weinig uren. Na 7.5 jaar student zijn en bijna 8 maanden reizen is het tijd om een carriere te beginnen. Ik maak mijn reis de komende weken af en zal dan vanuit Nederland op zoek gaan naar een leuke baan.


Mijn uitzicht tijdens het hardlopen!

Volgende week vertrek ik uit Melbourne om langzaam aan langs de Oostkust van Australie omhoog te reizen richting Cairns. Onderweg ga ik een aantal dagen zeilen, paar daagjes rondcrossen op het grootste zandeiland ter wereld en peddelend door een natuurreservaat. Natuurlijk zal het duiken in het Great Barrier Reef niet ontbreken! Na Australie is Nieuw Zeeland wederom aan de beurt, maar omdat ik dat al een keer gezien heb zal ik er een aantal dagen blijven om vrienden op te zoeken. Dan is het tijd om een weekje te relaxen op de Cook Islands en vervolgens snel even de USA aan te doen.  De laatste stap is weer een aantal dagen London (nu zonder sneeuw en met een aantal vrienden hopelijk) en dan zit het er echt op. Wanneer ik precies terug ben staat nog niet helemaal vast, maar zal ergens eind oktober zijn. Aan de ene kant erg jammer dat het er alweer bijna (nou ja, bijna…) op zit, maar aan de andere kant ook wel leuk om iedereen weer te zien en eindelijk echt een burger te worden (ik dacht dat ik dat nooit zou zeggen).

In de tussentijd zal ik natuurlijk regelmatig foto’s en verhalen op de site plaatsen!

ps: Mijn huisgenootje denkt nu dat ze gestalkt wordt door de huisbaas. Dit allemaal omdat hij een praatje maakte tijdens een bezoek aan het appartement…

pps: Marlou! Hopelijk heb je het nog steeds naar je zin in China! Ik ben benieuwd naar de foto’s, misschien kan je er een paar mailen?()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

2 Reacties

 1. Roy 3 September, 2009 14:49

  Het is ook mooi geweest Maarten! Ik mis je! :(

  Ik hoop overigens wel dat Londen nu wel door gaat. Ik heb in ieder geval meer geld dan in januari, nu nog even kijken of dat genoeg is!

 2. Luuk 10 September, 2009 10:39

  Maarten! Hoe issie nou? :) Mooie verhalen.. stiekum beetje jaloers uiteraard!

  Maar even to the point, jij zal je niet diehard bezighouden met de teamindeling volleybal van dit jaar maar je zit weer in h9. Blijkbaar moeten we weer promoveren! ;)
  Wanneer ben je eigenlijk terug, ik dacht eigenlijk dat je wel BL zou worden namelijk.

  Groeten en veel plezier,
  Luuk

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner