Beter een goede buur…

Geplaatst op 1 August, 2009 

Ik zit nu een aantal weken in een eigen apartement dat ik deel met een ander meisje. Nu is dat huisgenootje een verhaal apart, maar ook de buurt waar ik woon is de laatste dagen veel in het nieuws. Niet het positieve nieuws dat ze een Opzoomer-prijs hebben gewonnen, maar negatief nieuws over zinloos geweld. Twee dagen geleden is er namelijk een man vermoord in de straat waar ik woon en vorige week is iemand aangevallen met een kapot bierflesje omdat hij geen 20 dollar wilde afgeven…

Gelukkig is er zijn er ook een hoop positieve dingen in de buurt! Er is namelijk een leuk ouderwerts Amusements-park vlakbij, het strand (en mijn werk) is vijf minuten lopen, 10 minuten lopen en je zit in een grote winkelstraat met 2 verschillende supermarkten, 5 minuten lopen naar de tram richting de stad en 10 minuten lopen naar Albert Park. De twee supermarkten die ik meestal bezoek zijn Coles en SafeWay (ook wel Woolworths genoemd). Dat zijn twee echt gigantische supermarkten waar je alles kunt kopen; van TV-antennes totaan vers gebraden kippen. Safeway heeft zelfs een Nederlandse sectie, waardoor ik nu eindelijk weer eens echte Remia mayonaise kan kopen en lekkere hagelslag op mijn brood kan strooien!

Naast de vele winkeltjes zijn er ook vele kroegen en clubs te vinden in de buurt. Grappig is dat ook veel kroegen hier in Melbourne de naam Hotel mee  krijgen. Dit heeft, zover ik weet, te maken met vergunningen. Blijkbaar mag je als Hotel langer open blijven en dus langer bier blijven schenken! Ik ben nu een aantal keer uitgeweest en het is altijd supergezellig. Weinig te merken van het vele geweld en iedereen is eigenlijk superaardig. Jammer dat ik te weinig geld heb om meer biertjes te drinken…

Het werk in het restaurant is namelijk wel erg leuk, maar helaas kunnen ze mij niet veel uren geven. Ik werk in het restaurant nu 1 dag in de week en dat is niet eens genoeg voor mijn huur. Daarom doe ik af en toe werk voor een uitzendburo. Zo heb ik vorige week tapijttegels gelegd in de Melbourne Showgrounds en heb ik afgelopen week mee geholpen met het verhuizen van een middelbare school. Het verhuizen gebeurde terwijl de kinderen gewoon nog naar school gingen en het deed met echt onwijs denken aan Heartbreak High (voor de kenners :P ). Op deze manier heb ik genoeg geld om mijn huur, eten en af en toe wat biertjes of een AFL-wedstrijd te betalen.

Over AFL gesproken; dat is echt een geniale sport! De afkorting staat voor Australian Football League en in de volksmond ook wel Aussie Rules genoemd. In het kort gaat het om 18 spelers per team die een ovalen bal tussen 2 palen proberen te schoppen. De regels zijn echter compleet anders dan we gewend zijn: er mag niet gegooid worden met de bal (ze ’stompen’ de bal), het veld is ovaal, er rennen hulpcoaches over het veld tijdens de wedstrijd, er zijn vier doelpalen, een kick tussen de twee middelste palen levert 6 punten op, een bal op de paal levert 1 punt op, als de bal na een kick gevangen wordt binnen de 50 meterlijn dan krijgt de betreffende speler een vrije trap, als de bal na een kick gevangen wordt ergens anders op het veld dan is dit een marker. En zo gaan de regels maar door! Als het verwarrend klinkt dan neem ik je niks kwalijk; het is echt een sport met vreemde regels. Het is wel onwijs leuk om te kijken en ze stoppen het spel alleen als er bloed is of als iemand echt gewond is (en niet zoals bij voetbal). Ik zou zeggen zoek eens een paar YouTube-filmpjes op en raak verslaafd aan AFL!

Ik zou het bijna vergeten, maar ik ben een tijdje geleden ook nog naar de Great Ocean Road geweest. Tijdens de begindagen in Melbourne had ik een goedkope aanbieding geboekt voor een tour naar de Great Ocean Road en  nu was het tijd om dit maar eens te bekijken. Helaas was ik tijdens die dag erg ziek en zat ik met 39 graden koorts in de bus… Maar ik had ervoor betaald en ik heb dus gewoon alles bekeken! Paracetamol is je beste vriend tijdens zulke momenten. Dit is weer een trip waar woorden aardig nutteloos zijn (alhoewel de buschauffeur het daar niet mee eens zal zijn, hij hield maar niet op met praten!) en geniet van de foto’s!

panorama

ps: er staan ook nieuwe foto’s van Vietnam online en natuurlijk de rest van de foto’s van de Great Ocean Road!

Ow ja! Ik zou nog over mijn huisgenootje vertellen: Het is een Grieks meisje wat in principe best aardig is, maar het grootste probleem is dat ze continue boeren laat! Dit zou niet zo erg zijn, maar het is best gehorig in de flat en ik kan het dus prima horen. Hele avonden zit ze te boeren en dat gaat erg op je zenuwen werken kan ik je vertellen! Ze heeft vast een soort van ziekte, maar dat maakthet niet minder irritant. Ze kwam laatst ook naar me toe met drie basisregels: Of ik minstens een armlengte afstand wil houden, of ik mijn deur wil dicht houden voor haar privacy en dat ze al een vriend heeft… En nee, ik heb niks gedaan wat dit zou kunnen verklaren, ik had er niet eens over nagedacht!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

3 Reacties

 1. L'enfant terrible 2 August, 2009 08:25

  Gijs,… wat een respect. Met koorts toch nog alles willen zien. Werken voor je geld en genieten van de Australische manier. Je ervaringen zo neem je mee voor de rest van je leven :)

  Oh,… en over die Griekse doos zou ik simpel zijn. Ook jij hebt recht op privacy,… helemaal van iemand die het op zijn Grieks doet en boeren laat. Tevens zijn mensen die continue aangeven dat ze een vriend of vriendin hebben kansloos. Beter laat je een foto achter zodat wij haar kunnen fotosoepen.

  Mijn neef is een aantal jaren ook vertrokken naar Australie voor een paar maanden, maar die is nooit meer teruggekomen :D

 2. Lillie 3 August, 2009 00:30

  Wat mij dan weer het meest opvalt is de zin “Ik zit nu een aantal weken in een eigen apartement dat ik deel met een ander meisje”. Bedoel je een ander meisje dan jijzelf of hoe kan je dat anders bedoelen? :’)

  Maar nu het werktechnisch wat beter gaat, ben je ook van plan om wat langer te blijven of levert het werken daarvoor te weinig op?

 3. Maarten 3 August, 2009 08:32

  Geplaatst door Lillie
  Wat mij dan weer het meest opvalt is de zin “Ik zit nu een aantal weken in een eigen apartement dat ik deel met een ander meisje”. Bedoel je een ander meisje dan jijzelf of hoe kan je dat anders bedoelen? :’)

  Maar nu het werktechnisch wat beter gaat, ben je ook van plan om wat langer te blijven of levert het werken daarvoor te weinig op?

  Je begrijpt het toch :P

  Ja, misschien dat ik nog een aantal weekjes langer blijf. Mooie is dat het ik gewoon per week kan bekijken. In principe levert het werk net genoeg op om hier te wonen, zonder veel extras :)

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner