Werk!

Geplaatst op 13 July, 2009 

Ik ben nu alweer twee weken in Melbourne en na veel zoeken heb ik eindelijk een (part-time) baantje gevonden. Een leuk restaurant aan het strand heeft mij aangenomen voor de bediening, ondanks dat ik weinig ervaring heb. Afgelopen weekend heb ik mijn eerste uren gedraaid en het is prima te doen. Mijn taken zijn voornamelijk het uitserveren van het eten en het afruimen van de tafels. Het is eventjes wennen, maar na de eerste dag had ik mijn draai gevonden.

Probleem alleen wel is dat de hoeveelheid werk sterk afhangt van het weer. Dat betekend dus dat ik ongeveer 15-30 uur per week kan werken, maar als het dus een tijdje slecht weer is dan kan ik minder uren draaien. Niet echt ideaal, maar in principe betaald het net genoeg om een paar weken hier in Melbourne te blijven. Ik blijf wel verder zoeken naar een ander part-time baantje, maar dat is niet erg makkelijk om te vinden (het kostte me dus 10 dagen om dit baantje te vinden). Intussen heb ik ook een soort van eigen kamer gevonden voor een aantal weken. Het is ietsje duurder dan normaal, maar ik kan wel opzeggen wanneer ik wil. Dat is wel handig als ik uiteindelijk niet genoeg uren kan draaien bij dat restaurant…

In de 10 dagen dat ik in Melbourne ben, heb ik ook een aantal touristische dingen gedaan. Zo heb ik de pinguins bekeken in Philip Island. Hele schattige kleine pinguins die elke avond met grote groepen vanuit de zee naar hun ‘huisje’ op het strand lopen. Je zit daar dan met honderden andere toeristen een beetje naar een paar pinguins te kijken :D Toch erg leuk om te zien en tijdens deze trip heb ik ook de eerste Kangaroes en Koalas gezien!

Melbourne is, zoals gezegd, echt een fantastische stad! Het is een hele moderne stad (opgericht in 1840 ergens) en overal kom je willekeurige kunstwerken tegen. Er is bijvoorbeeld een vuurshow aan de rivier, met zuilen die gigantische vuurballen omhoog schiet. Voor een land dat erg bezig is met Global Warming vond ik dat een beetje vreemd, maar wel erg cool! In Melbourne is ook het hoogste gebouw van het zuidelijke halfrond; 300 meter de hoogte in. Hier heb je ook de Edge; een glazen hokje wat drie meter uitschuift buiten het gebouw. Eenmaal buiten het gebouw wordt het matglas doorzichtig en sta je dus op een glazen plaat 300 meter boven de grond!

Eind van de week ga ik weer werken en intussen ben ik een beetje niks aan het doen… Hopelijk kan ik nog een baantje vinden, maar voorlopig is het restaurant goed genoeg. Ik kan mijn huur betalen (tenzij het een week regent) en heb dan nog wat extra over voor eten en bier :)

ps: titel vergeten… :D()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

10 Reacties

 1. B. 13 July, 2009 07:39

  Lekker man!

 2. William 13 July, 2009 09:09

  Heej jochie,

  eindelijk dan een een reaktie vanuit Roosendaal. Ik lees al je updates en zie al je foto`s. Lijkt me een schitteredne ervaring. Ben alleen te lui om iedere keer een berichtje achter te laten. Je pakje is binnegekomen, super bedankt hiervoor, leuk dat je eraan gedacht hebt. Ik heb m`n verjaardag niet gevierd dit jaar dus je hebt weinig gemist.

  Geniet ervan en veel plezier nog!

  Gr William O+

 3. Roy 13 July, 2009 10:42

  Kun je korting regelen als ik daar kom eten? :P

 4. Maarten 13 July, 2009 11:44

  @William

  Graag gedaan! Ik mis jullie wel O+

  @Roy

  Als jij hierheen komt mag je eten op mijn kosten :D

 5. Oma Gré 14 July, 2009 17:42

  Hallo Maarten.
  En maar de mensen bedienen.
  Maar de temperatuur,
  is die nu wel om aan het strand te zitten??
  Groetjes van opa en oma.

 6. Maarten 15 July, 2009 04:23

  Geplaatst door Oma Gré
  Hallo Maarten.
  En maar de mensen bedienen.
  Maar de temperatuur,
  is die nu wel om aan het strand te zitten??
  Groetjes van opa en oma.

  Hoi Oma,

  De temperatuur is niet echt fantastisch hier inderdaad, maar toch komen er genoeg mensen!

  Maarten

 7. David 16 July, 2009 00:39

  Ha Maarten!

  Jammer dat we de laatste dagen niet meer konden afspreken, maar de boel is een beetje in de soep gelopen hier :p. Nadat ik wat ziekig was hadden we ineens credit card problemen en konden we niets meer opnemen. Gelukkig zaten we bij m’n neef anders zou dat probleem wel eens groter kunnen zijn geweest dan het nu was :) . In ieder geval is alles opgelost nu, en vertrekken we vanmiddag met de auto richting who knows!

  Mocht je binnenkort jezelf binnenkort in Sydney bevinden, laat maar weten, wie weet zijn wij er dan ook :P .

  Groetjes van mij en Anke!

 8. Daniël 19 July, 2009 00:10

  Hoi maarten–

  wat een geweldige reis… je foto’s en verslagen zijn gewoon prachtig. Ik hoop dat je heel veel plezier op de toekomstige tijd in Australië, Nieuwe Zeeland, de VS en Canada heeft.

  Groetjes,
  Daniël (de VS)

 9. B. 23 July, 2009 07:42

  Jij maakt dingen mee Gijs _O_

 10. Oma Gré 28 July, 2009 17:44

  Hallo Maarten.
  Geloof dat het weer niet zo mooi is.
  Heb je nog wel werk ?
  Groetjes van opa en oma

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner