No worries mate!

Geplaatst op 2 July, 2009 

Mijn laatste blog was vanaf de zandduinen in Vietnam en intussen ben ik alweer een heel eind verder; ik zit nu in Melbourne! Voordat ik wat ga vertellen over Melbourne zal ik mijn avontuur in Azie even afmaken. De zandduinen in Vietnam waren echt gigantisch, bijna net zo groot als de duinen in Nederland. Alleen was het hier echt alleen maar zand en niet echt in de buurt van de zee, best indrukwekkend. Probleem is wel dat ik nu nog steeds overal zand vind!

De volgende stop was ook gelijk de laatste in Azie: Saigon. Iedereen heeft hiervan gehoord en alles wat je gehoord hebt is waar. Overal, maar dan ook overal, zie je brommers rondrijden. Met 8 miljoen mensen zijn er 6 miljoen brommers in de stad en die lijken altijd tegelijkertijd op 1 kruispunt aanwezig te zijn! Oversteken hier is nog moeilijker dan in Hanoi en op een gegeven moment zat ik zelfs vast op de middenberm. Ik was aan het wachten op een soort van gaatje in het verkeer, maar dat zat er niet echt in. Uiteindelijk ben ik ‘gered’ door een oudere vrouw die riep dat ik maar gewoon moest lopen. Het hoort natuurlijk andersom te zijn…. De eerste dag in Saigon bestond voornamelijk uit een beetje rondlopen en rondkijken.

De volgende dag is er nog meer rondlopen en rondkijken en uitslapen. Deze dag stond echter in het teken van het War Remnants Museum. Dit museum verteld de verhalen van de Vietnam oorlog gezien door de Vietnamezen zelf. Hele duidelijke en gruwelijke foto’s vertellen over misdaden begaan door de Amerikaanse soldaten. Het was allemaal erg deprimerend, maar wel iets wat je gezien moet hebben. Natuurlijk is dit maar 1 kant van het verhaal en de waarheid zal ergens in het midden liggen.

Na het War Remnants Museum gezien te hebben is het tijd voor een tour naar de Cao Dei tempel en de VietCong tunnels ten noorden van Saigon. De Cao Dei tempel is een heilige plek voor de Cao Dei Godsdienst, wat weer een combinatie is tussen Hindoeisme, Buddhisme en Christendom. Als toerist mag je een dienst bijwonen, maar omdat ze Vietnamees praten begrijp je daar weinig van. De laatste dag in Vietnam staat in het teken van boodschappen doen. Ik heb namelijk een trui nodig voor het koude Australie en een Lonely Planet. De Lonely Planet was snel gevonden, maar een trui is moeilijker in het tropische Vietnam. Uiteindelijk eentje gevonden op een markt, na veel afdingen ongeveer 5 euro betaald voor een redelijke trui. Nog steeds teveel geld, maar ik had in ieder geval 1 trui nodig.

Voor Australie ben ik nog 2 dagen in Singapore gebleven om een kleine laptop te kopen. Die twee dagen in Singapore ben ik dus voornamelijk wezen shoppen, maar ook even in de Singapore Flyer (heel groot reuzenrad) en de Singapore Zoo geweest. Vooral de dierentuin was echt geweldig en is de leukste en mooiste dierentuin die ik tot nu toe heb bezocht! De foto’s zeggen wel genoeg denk ik.

IMG_5075.JPG

Na een lange vlucht zet ik dan eindelijk voet op Australische bodem! Lekker koud met een graad of 13, maar de zon schijnt in ieder geval. De reis naar het hostel is lekker makkelijk; in de Westerse wereld is het OV meestal beter geregeld dan in Azie! Intussen zit ik alweer 4 dagen in Melbourne en ben ik hard op zoek naar een baantje. Het gaat allemaal iets moeilijker vanwege de crisis, maar gelukkig is Melbourne een hele leuke stad. Veel kleine barretjes, restaurants en winkels. Jammer alleen dat ik weinig geld heb om daarvan te genieten… Zodra ik eenmaal werk heb gevonden kan ik op zoek naar een eigen kamer en kan ik echt gaan genieten van Melbourne. Als ik hier geen werk kan vinden dan vertrek ik ergens volgende week naar Sydney om daar mijn geluk te beproeven.

PS: Nieuwe foto’s van Singapore staan online! Rest komt later, zit nu in de McDonalds en internet is erg traag hier :D
PPS: Het lokale weer plaatje doet het weer! (rechtsonderin) Nu kunnen jullie zien hoe koud het hier is!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

3 Reacties

 1. L'enfant terrible 2 July, 2009 13:11

  FIPO!

  Koud,… hahahaha,… hier is het 30 graden momenteel :D Maar succes met het zoeken van een baan Gijs. Kan je bij die Mac waar je nu zit niet een sollicitatieformulier vragen?

 2. Roy 2 July, 2009 17:31

  9 graden! Hier is het 28 buiten en 32 binnen bij de Makro!

 3. Oma GrĂ© 3 July, 2009 18:14

  Hallo Maarten.
  Nu wat de temperatuur betreft,wil ik wel met je ruilen.
  Bij ons is het binnen,net iets boven de 29 graden.
  Maar hebben nu een airco gekregen,dat is wel lekker.
  Succes met de sollisitatie.Groetjes van opa en oma.

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner