Welkom thuis Rugzak!

Geplaatst op 19 June, 2009 

Made in Vietnam. Volgens het label is mijn rugzak ook in Vietnam gemaakt en hij voelt zich nu dus als een vis in het water. Ook ik heb het prima naar mijn zin in Vietnam; het is namelijk een prachtig land! Over een paar dagen zit ik alweer in het vliegtuig richting Melbourne, maar de afgelopen weken heb ik veel van Vietnam gezien.

resized_IMG_4407.jpg

Het begon met de vlucht van Bangkok naar Hanoi en lui als ik ben heb ik een airport pickup geregeld. Allerlei verhalen over illegale taxis en hotel mafia bij het vliegveld doen de ronde en aangezien ik laat aankwam leek dit mij het beste. De beste man stond prima op tijd te wachten met mijn naam op een papiertje. Eenmaal aangekomen in het hotel krijg ik gigantische hoofdpijn die 2 dagen blijft hangen… Geen idee wat de oorzaak was, maar het was geen goed begin in Vietnam. Zonder de hoofdpijn is Hanoi veel beter te verdragen, sterker nog het is een fantastische stad!

Uncle Ho (oftewel Meneer Ho Chi Minh) ligt vredig opgeslagen in het mausoleum (ondanks dat hij gecremeerd wilde worden…) en duizenden Vietnamezen per dag bezoeken dit gebouw. Gigantische rijen dus en daar sta je dan als toerist. Iedereen wordt snel langs Uncle Ho gestuurd en als je ook maar even stil staat dan word je weer verder geduwd. Het Ho Chi Minh museum is een verhaal apart; de geschiedenis van Vietnam gecombineerd met surrealistische tentoonstellingen. Zeker een bezoek waard! Het oorlogsmuseum in Vietnam is ook de moeite waard, ondanks dat het natuurlijk wat bevooroordeeld is.

resized_IMG_4664.jpg

Na een aantal dagen Hanoi bekijken en Frogger spelen in de straten (duizenden brommers op de weg, oversteken is levensgevaarlijk) is het tijd voor de nachttrein naar Sapa. Ik was netjes op tijd op het station, maar op een gegeven moment word ik samen met 2 anderen opgepikt en moeten we rennen voor de trein. Geen idee waarom, maar gelukkig zijn we net op tijd en beginnen we de 12 uur durende reis naar Sapa. ’s Ochtends vroeg aangekomen is het nog redelijk droog, maar wel koud (graad of 20). In de slaaptrein 2 toffe gasten tegen gekomen en we besluiten een brommer te huren. Precies op het moment dat we de brommer hebben betaald begint het gigantisch hard te regenen… Dit blijft zo de rest van de dag en we blijven een beetje in het hotel hangen.

De volgende dag is het weer veel beter en we kunnen zelfs de bergen (of heuvels, wat je wil) zien! Onze rit voert ons langs prachtige groene heuvels, grote watervallen en hoge bergpassen; het hoogste punt is 1900 meter boven zeeniveau. De wegen zijn zeer goed te berijden en dit is 1 van de mooiste tochten die ik tot nu toe heb gemaakt! De top van de pas is in de wolken en dat is erg tof om naar toe te rijden. Het ene moment heb je onbeperkt zicht en het ene moment heb je maar 50 meter zicht! Het temperatuurverschil is hetzelfde; bovenin is het koud met een graad of 15 en beneden is het een lekkere 25 graden. Maar zodra we terug zijn begint het weer te regenen en we besluiten om weer terug te gaan naar Hanoi.

Weinig mensen hebben gehoord van Halong Bay, maar bijna iedereen herkent de fotos wel. Om dit natuurschoon te bezoeken hebben we een 2 daagse tocht geboekt met een overnachting op een boot. Ik kan het wel weer proberen te omschrijven, maar ik kan het beter laten zien met de fotos! (oftewel, je moet zelf even klikken op de Vietnam fotos). Weer terug in Hanoi blijkt er een hittegolf te zijn met temperaturen van 40 graden… Lekker genieten dus!

resized_IMG_4551.jpg

Vietnam is een uitgestrekt en lang land en de meeste steden zijn een nachtbus van elkaar verwijderd. Deze nachtbussen zijn redelijk comfortabel, maar niet echt veilig. Beide reisgenoten zijn bestolen in een nachtbus, en ik heb geluk gehad. In het midden van Vietnam liggen de steden Hoi An en Hue, die beiden redelijk gespaard zijn gebleven van het enorme aantal bommen dat Amerika op Vietnam heeft gegooid. Hue zit vol met oude kastelen en in de omgeving liggen indrukwekkende graftombes. Hoi An heeft een fransachtig centrum met veel kledingwinkels. Je kan alles laten namaken en pakken op maat zijn spotgoedkoop. Helaas heb ik er op dit moment weinig aan en heb ik alleen een paar schoenen zelf ontworpen.

Meer naar het Noorden in Vietnam vind je de stranden waar je ook kunt duiken. In Nah Trang ben ik tweemaal wezen duiken en beide keren ben ik een uur onderwater gebleven! Dat is aardig lang en de trip was ook nog eens spotgoedkoop en erg mooi onderwater. Een dagje relaxen op het strand hoort er natuurlijk ook bij! Na het hete strand (zelfs als je hard rent over het strand brand je nog je voeten) is het weer tijd voor wat verkoeling en dit hebben we gevonden in Dalat. Met 1500 meter hoogte heeft dit stadje een eigen, bijna Nederlands, klimaat. Veel bewolking overdag, 20 graden en af en toe regen; het was bijna alsof ik weer in Nederland was!

resized_IMG_4686.jpg

Ook hier hebben we brommers gehuurd en samen met een Free Rider (soort gids) hebben we met een hele grote groep (8 motoren en 13 mensen) de omgeving van Dalat bekeken. Varierend van gigantische watervallen tot een soortachtbaan de berg af. ’s Avonds hebben we met de gidsen het lokale bier gedronken. Voor 8000 dong per liter (ongeveer 30 eurocent) kan je aardig wat weg drinken! Een dag later is het weer eens tijd voor wat inspanning; het beklimmen van een berg met een hoogte van 2196 meter. Met veel pijn en moeite hebben we een tocht geboekt, Israeliers kunnen erg moeilijk zijn soms :D

Op dit moment zit ik weer in een strandplaatsje, en nu met gigantische duinen. Nog een paar dagen genieten van Vietnam en dan op naar Melbourne!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

24 Reacties

 1. B. 19 June, 2009 14:29

  Halong Bay :o

 2. Roy 19 June, 2009 21:57

  Wow gast. Dat ziet er wel erg gaaf uit allemaal… Mooiste niet Westerse Aziatisch land als ik het zo zie. Denk ik. Al was de Himalaya ook mooi. Lastig :D

 3. Maarten 20 June, 2009 10:12

  Geplaatst door Roy
  Wow gast. Dat ziet er wel erg gaaf uit allemaal… Mooiste niet Westerse Aziatisch land als ik het zo zie. Denk ik. Al was de Himalaya ook mooi. Lastig :D

  Het is zeker erg mooi hier :Y De mensen soms irritant, maar over het algemeen ook wel relaxed :D

 4. Oma Gré 25 June, 2009 18:19

  Hallo Maarten.
  Heel mooi om alles te lezen ,en de foto’s
  te bekijken,Wanneer vlieg je naar Melbourne?
  Groetjes van opa en oma.

 5. Maarten 26 June, 2009 03:09

  Geplaatst door Oma GréHallo Maarten.
  Heel mooi om alles te lezen ,en de foto’s
  te bekijken,Wanneer vlieg je naar Melbourne?
  Groetjes van opa en oma.

  Ik vlieg zaterdagavond (zatermiddag NL tijd) naar Melbourne :)

 6. Mlou 29 June, 2009 21:11

  Heeeej Maarten,
  Het blijft tof om je verhalen te lezen!! En je hebt een fotografie-talent (wie had dat gedacht ;-) ). Maar echt super mooie foto’s!
  En kon je het weer niet laten om je tong naar dat kleine mannetje uit te steken? :p.
  Oja, gefeliciteerd met je duikbrevet, tof man!
  Ik hoef je niets meer te vertellen over NL, want Roy had je al helemaal bijgepraat.
  De mooie tijden beginnen hier weer: terrasjes-weer, 4daagse-feesten en over 2 mnd…. vakantie!
  Veel plezier in Australie en succes met het zoeken van een huisje/kamer (?)!
  knuffels Marlou.

 7. L'enfant terrible 30 June, 2009 10:09

  Serieus,… Halong Bay,… zooooo mooi!!

 8. L'enfant terrible 30 June, 2009 10:10

  Geplaatst door Oma GréHallo Maarten.
  Heel mooi om alles te lezen ,en de foto’s
  te bekijken,Wanneer vlieg je naar Melbourne?
  Groetjes van opa en oma.

  Hi oma,… ook zo trots op Maarten? :)

 9. Alternatives Everyone Need To Know Regarding bag Business

 10. Ideal formula for men that you’re able to find out about right now.

 11. rejkmsicjt 1 October, 2014 15:41

  Welkom thuis Rugzak! : De Vlieger op reis
  rejkmsicjt http://www.g9ph9kq68ncf33l4k08d6z72o8mj05×5s.org/
  [url=http://www.g9ph9kq68ncf33l4k08d6z72o8mj05x5s.org/]urejkmsicjt[/url]
  arejkmsicjt

 12. ugg boots official website 1 October, 2014 17:57
 13. ブランドコピー通販店 13 October, 2014 03:31

  ブランドコピー品通販店、最高品質の偽物ブランドコピー激安専門店!スーパーコピーブランドN級品販売。http://www.musa-web.net/javascript_javascript.html

 14. It’s an amazing paragraph designed for all the web
  users; they will get advantage from it I am sure.

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner