Het land van de 7-11’s

Geplaatst op 22 May, 2009 

7-11 is een supermarktketen die 24-uur per dag open is. Nu is dat natuurlijk niet heel erg bijzonder, maar deze winkels vind je echt overal in Thailand. In Bangkok is het helemaal erg; daar vind je soms 2 van die winkels tegen over elkaar en in sommige straten struikel je bijna over de 7-11’s. Het is natuurlijk wel handig om snel even een broodje te halen of even af te koelen (aangezien ze een goede airco hebben).

Maar de 7-11’s zijn natuurlijk niet de enige bezienswaardigheden in Thailand. In het noorden van Thailand heb ik een aantal plaatsen bezocht, en Pai is daarvan de absolute favoriet. In Chiang Rai ben ik 2 dagen gebleven om bij te komen van de trek in Laos en heb daar gewoon een beetje rondgelopen en een boekje gelezen. Vervolgens ben ik doorgereisd naar Chiand Mai. Dat is 1 van de grootste steden van Thailand, maar wel een gezellige stad. Ook hier ben ik niet heel lang gebleven, maar wel lang genoeg om een scooter te huren en naar de dierentuin te rijden. De dierentuin is namelijk erg mooi en ze hebben zelfs Panda’s! De plattegrond van de dierentuin was het enige wat niet echt super was en ik ben een paar keer verdwaald. Uiteindelijk toch alle dieren gezien en de meeste leken het prima naar hun zin te hebben.

De volgende stop was het rustige plaatsje Pai. Hier wonen ongeveer 3000 mensen en het is voornamelijk een toeristendorpje. Aangezien het laagseizoen is zijn er heel weinig toeristen en is het erg gezellig. Twee dagen lang hebben we daar een scooter gehuurd om de plaatselijke watervallen te bekijken. Een prima plek om (weer) te relaxen en gewoon lekker niks te doen. Vanaf daar een nachtbus gepakt naar Bangkok om mijn Vietnam-visum aan te vragen en mij Thai visum te verlengen. Dat eerste was zo geregeld, maar die tweede was een probleem.

Voor het verlengen van mijn Thai visum moest ik ‘helemaal’ naar Myanmar afreizen. Hier kwam ik ’s ochtends om 6 uur aan en de douane ging pas om half acht open. In dat uur dat ik moest wachten heb ik onderhandelt met Thai voor de boot naar Myanmar. Uiteindelijk voor 300 baht eventjes heen en weer naar Myanmar geweest en nu mag ik weer 14 dagen in Thailand blijven! Op dit moment ben ik aan het wachten op de (nacht)boot naar Ko Tao. Komende week mijn duikbrevet halen en daarna op naar Vietnam!

ps: Foto’s komen ergens volgende week :D (ook van de Panda’s)()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

4 Reacties

 1. Roy 22 May, 2009 09:14

  Mooi dat je met geld gewoon ver(der) komt, waar je ook bent :D Is de 7-11 te vergelijken met een Makro trouwens? Of meer met een enorme AH?

 2. Stephan 22 May, 2009 09:45

  Haaaaaa die Maarten!!

  Ik wil even namens iedereen van de SBN Doorman-Movo groep laten weten dat we – ook tijdens de Kaagcup – veel aan je denken!
  Het blijft super leuk om iedere keer weer je stukjes te lezen en je foto’s te zien!

  Veel plezier nog kerel!
  Groetjes Stephan

 3. Maarten 23 May, 2009 06:33

  Geplaatst door RoyMooi dat je met geld gewoon ver(der) komt, waar je ook bent :D Is de 7-11 te vergelijken met een Makro trouwens? Of meer met een enorme AH?

  Geplaatst door RoyMooi dat je met geld gewoon ver(der) komt, waar je ook bent :D Is de 7-11 te vergelijken met een Makro trouwens? Of meer met een enorme AH?

  Nee, het zijn echt kleinere winkels. Beetje zoals de AH to Go, maar dan dus overal in het land :D Ze hebben trouwens ook de echte Makro hier :D

 4. Oma GrĂ© 26 May, 2009 17:15

  Hallo Maarten.
  Het is nog steeds genieten,
  van je verslagen.
  Erg leuk om te lezen.
  Groetjes van opa en oma

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner