Zweten in de jungle

Geplaatst op 12 May, 2009 

Ik heb eindelijk Laos achter me gelaten en ben intussen aanbeland in Thailand. De afgelopen dagen in Laos waren echt geweldig, maar wel superheet. Na mijn verblijf in de stad Luang Prabang heb ik een boottocht gemaakt naar het noorden van Laos. Deze toch voerde langs rustieke dorpjes en schitterende landschappen. Heel erg comfortabel was het niet, maar je moet toch wat overhebben voor de uitzichten!

Eenmaal aangekomen in het dorpje bleek dat het echt een dorpje was. Er woonden misschien een paar honderd mensen en het is voornamelijk gericht op de paar toeristen die er door heen komen. Voor 3 euro een mooie bungalow aan de rivier gevonden en daar een rustige nacht doorgebracht. Ik wilde heel graag nog langer blijven, maar ben uiteindelijk toch snel doorgereisd naar het westen van Laos. Hier heb ik uiteindelijk zeker geen spijt van gehad!

resized_IMG_3814.jpg

Onderweg ben ik een aantal andere reizigers tegengekomen en daar ben ik verder mee gaan reizen. In Luang Nam Tha aangekomen wilde ik graag een trek doen, maar de rest niet. Daarom zijn we door gegaan naar een klein dorpje vlakbij de grens met China. Samen met nog een paar andere reizigers waren we de enige buitenlanders in dat dorpje. Lekker rustig en een goede manier om te genieten van het echte leven in Laos. De volgende dag een fiets gehuurd om de 10 km naar China af te leggen, om vervolgens toch geweigerd te worden bij de grens. We hadden eigenlijk niet anders verwacht, maar we wilden toch China even zien. Dat is wel gelukt en we hebben net 1 voet in China kunnen zetten, of eigenlijk het niemandsland tussen Laos en China. Maar toch kan ik zeggen dat China in ieder geval heb gezien :D

resized_IMG_3936.jpg

In de hitte weer terug gefietst en daar aangekomen bleek dat een reisgenoot zijn paspoort was verloren… De grote vraag was waar, maar dat was heel moeilijk te achterhalen. Uiteindelijk moest hij via de hoofdstad van Laos terug naar Bangkok, om vanaf daar naar Vietnam te vliegen. Dit terwijl hij vanaf Laos binnen 1 dag in Vietnam had kunnen zitten. Omdat hij zijn paspoort had verloren had hij echter wat extra tijd over in Laos en we besloten om toch een trek te doen. Weer terug in Luang Nam Tha hebben we nog vier andere mensen gevonden (drie Britten en een Australische), wat ervoor zorgde dat we 550.000 Kip hebben betaald voor 3 dagen trekken.

De trek was echt geweldig en echt enorm heet. De temperatuur was ongeveer 36-38 graden en in de volle zon een heuvel oplopen wordt dan erg warm. Ik heb nog nooit zoveel gezweet als in de Jungle van Laos! ’s Nachts verbleven we in de lokale dorpjes bij de mensen thuis. Dit betekende alleen een deken op de grond en een klamboe tegen de muggen. Zeker een hele aparte ervaring en interessant om te zien hoe die mensen leven. Al hun eten verbouwen ze zelf en voor ons eten werd een kip van de straat geplukt en ter plekke geslacht. Dit klinkt natuurlijk heel erg, maar ik heb daar eigenlijk minder moeite mee dan vlees uit de supermarkt.

resized_IMG_3971.jpg

De dorpen die tijdens de trekkings worden gebruikt worden afgewisseld, waardoor er niet superveel toeristen door heen komen. We waren ook zeker een interessante belevenis voor de inwoners zelf en tijdens het potje kaarten ’s avonds stond het halve dorp om ons heen te kijken! Na drie dagen kwamen we weer terug in de ‘normale’ wereld en we keken erg uit naar een koud biertje en een goede douche. Helaas bleek de stroom al 30 uur te zijn uitgevallen en kregen we dus een lauw biertje… Daardoor heb ik besloten om gelijk door te reizen naar Thailand (ik kon ook geen was laten doen), waar ik nu intussen zit. Komende week ben ik van plan om nog een trek te doen, om daarna naar het zuiden van Thailand af te zakken.

ps: Er staan nu meer foto’s van Laos online!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

4 Reacties

 1. Roy 12 May, 2009 12:57

  Je site was KAPOT!

  Ik vind die foto van de hond op de straat wel mooi. Heerlijk rustig! Qua temperatuur lijkt het me echt te warm wel…

 2. B. 12 May, 2009 13:19

  “Bier is hier koud, kom ik ga naar een ander land” EPIC :D

 3. Stephan 12 May, 2009 16:34

  Die hond ook… Leuk man, jammer van China, idee voor een volgende wereldreis?

  Grtz Stephan

 4. Alex 14 May, 2009 13:59

  hey maarten,

  bedankt voor je kaart!

  gr van HL

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner