Vijf landen, acht dagen

Geplaatst op 20 April, 2009 

Reizen is maar vermoeiend. Gelukkig krijg je er hele toffe ervaringen voor terug! De laatste weken reis ik op een iets hoger tempo dan ik gewend was in India en Nepal en dit heeft ervoor gezorgd dat ik vijf verschillende landen bezoek binnen 8 dagen. Vorige week was ik nog in Maleisie, daarna eventjes Singapore, eventjes Bangkok, nu zit ik in Cambodja en binnen een paar dagen hoop ik in Laos te zitten!

Na Singapore heb ik twee nachten in Bangkok gezeten en heb ik een reisgenootje ontmoet waarmee ik door Cambodja en Laos zal gaan reizen. Maar eerst hebben we op de eerste dag in Bangkok een tour gemaakt naar de Brug over de Kwai-rivier en een tijger-tempel. We begonnen met een bezoek aan een hele toeristische floating-market, maar dat was leuk om eventjes te zien. De volgende stop was de beroemde Brug, maar daarvoor moesten we eerst langs Nieuwjaar-vierende Thaise Mensen. Blijkbaar was het nog niet helemaal afgelopen en overal werd met water en witte kleurstof gegooid!

Eenmaal aangekomen bij de brug hadden we net genoeg tijd om over de brug te lopen en weer terug. Van de originele brug is weinig meer over omdat die vernietigd is tijdens de oorlog. Verschillende delen waren nog wel origineel en het geheel was een exactie kopie. Ondanks dat ik niet heel van de geschiedenis van de brug afweet was het toch indrukwekkend om er over heen te lopen, ik wist namelijk wel dat er bijna 200.000 mensen zijn gestorven om die brug/spoorlijn aan te leggen in de oorlog…

Eindelijk is het dan tijd voor tijgers! Na drie mislukte pogingen (India, Nepal en Maleisie) heb ik tijgers gezien in Thailand. Het waren dan wel tamme tijgers en ik kon zelfs met ze op de foto, maar dat maakt mij nu niet zo heel veel meer uit. Wel jammer was dat mijn reisgenootje niet naar binnen mocht, omdat haar schouders niet bedekt waren… Er lagen daar ongeveer acht tijgers, waarvan een aantal kleintjes. Je werd door een medewerker letterlijk en figuurlijk bij de hand genomen (erg romantisch), de medewerker neemt heleboel van jou en de tijgers en binnen vijf minuten is alles weer voorbij. Maar toch: Ik heb tijgers gezien en aangeraakt!

De reis naar Cambodja ging erg soepel en we hebben een dag rondgelopen bij de tempels van Angkor Wat. Deze gigantische tempels zijn ongeveer 800 jaar geleden gebouwd en de hoofdtempel is het grootste godsdienstige gebouw ter wereld. Het gehele tempelcomplex beslaat ongeveer evenveel oppervlakte als Manhatten en verspreid over dit gebied liggen vele tempels. Sommige tempels zijn gerestaureerd zodat ze er als nieuw uitzien en sommige zijn juist weer overgelaten aan de natuur, waardoor gigantische bomen de tempels proberen te verdringen. Net als de Himalaya moeilijk om onder woorden te brengen, jullie moeten maar gewoon wachten op de foto’s!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

5 Reacties

 1. Roy 20 April, 2009 11:49

  Waar blijven de foto’s? :P

  (Het vlaggetje werkt niet, volgens de site waar de andere vlaggetjes vandaan komen is ‘cb’ de landcode voor Cambodja, maar het vlaggetje verschijnt niet)

 2. Lillie 20 April, 2009 14:29

  “Wel jammer was dat mijn reisgenootje niet naar binnen mocht, omdat haar schouders niet bedekt waren…”

  Nou Maarten, vertel eens wat meer over dat reisgenootje!

 3. B. 20 April, 2009 15:04

  Ja zo kan ik ook een reis maken hee, beetje hier en daar kijken en weer naar een volgen d land, zonde man! :D
  Zit er al een land bij waarvan je denkt ‘Daar ga ik eens naar terug’?
  Je moet die film maar eens kijken, over the river kwai, weet je ook wat je gezien hebt, krijg je echt respect! :D

 4. Roy 21 April, 2009 12:59

  -Test-

 5. Maarten 23 April, 2009 07:20

  Geplaatst door B.Ja zo kan ik ook een reis maken hee, beetje hier en daar kijken en weer naar een volgen d land, zonde man! :D
  Zit er al een land bij waarvan je denkt ‘Daar ga ik eens naar terug’?
  Je moet die film maar eens kijken, over the river kwai, weet je ook wat je gezien hebt, krijg je echt respect! :D

  Haha, ja het klinkt erger dan het is. Singapore was ik twee weken geleden al geweest, en Thailand ben ik over 2 weken weer. Cambodja heb ik in een paar dagen gedaan, en nu iets langer in Laos. Het probleem met reizen is keuzes maken; als ik hier langer zou blijven dan kan ik weer korter in Thailand/Vietnam blijven…

  Ik ga zeker nog een keer terug naar Nepal! Echt een prachtig land met superveel natuur!

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner