Maleisie in twee weken

Geplaatst op 17 April, 2009 

Na de Formule 1 is het dan tijd om Maleisie eens goed te gaan verkennen, voor zover dat mogelijk is binnen twee weken. De eerste stop na Kuala Lumpur was de Jungle (Taman Negara). Een paar uurtjes met de bus rijden en dan twee uurtjes met een wankele boot. Je vaart dan wel door de jungle en het eerste half uur is het erg tof, maar dan begint het houten bankje wel erg ongemakkelijk te zitten. ’s Avonds gingen we gelijk een nachtwandeling door de jungle doen, maar dat viel een beetje tegen. Het was onwijs druk en omdat iedereen met een zaklamp liep was het net overdag! Wel een aantal toffe insecten gezien zoals een duizendpoot en een schorpioen.

De volgende dag weer vroeg op om een Canopy-walk te doen. Hierbij moet je over hangbruggen lopen die tussen de bomen zijn gespannen, op een hoogte van ongeveer 40 meter. Je hebt echt het gevoel alsof je over de toppen van het oerwoud loopt en het is een hele toffe ervaring. Daarna was een korte trek door de jungle naar de top van een heuvel. Erg heet en erg kort. Gelukkig was het uitzicht wel de moeite waard en was het niet voor niks. Na een (redelijk karige) lunch splitsen onze wegen; ik ging de grotten in en mijn moeder de rivier op. Over de rivier kan ik niet heel veel vertellen maar over de grotten dan weer wel!

resized_IMG_3476.jpg

Het was een aardig kleine grot, maar vol met vleermuizen! We moesten echt door hele nauwe doorgangen en door ondergrondse rivieren kruipen. Een aantal van de groep waren iets groter dan ik en pasten met moeite door sommige openingen. Ik had daar dan weer weinig moeite mee en sprong als een jonge veulen door de grot (ok, dat is misschien iets overdreven :D ). Die vleermuizen zijn echt bijzondere beesten, ze vliegen echt supersnel en botsen nergens tegenaan. Ik zou ook wel zo’n echo-locatie systeem willen hebben!

De volgende stop is een tropisch eiland aan de oostkust van Maleisie. Aangezien dit precies in het paasweekend viel hebben we eerst nog nagevraagd of we moesten reserveren, maar dat was geen probleem. Eenmaal aangekomen op het eiland (na een hele onrustige en natte boottocht) bleek dat alles zo goed als vol was… Met veel moeite hebben we een huisje kunnen krijgen aan de jungle-kant, voor 2 nachten. De volgende dag zijn we verder gaan zoeken en hebben we echt het perfecte huisje gevonden: aan het strand, voor een lagere prijs dan het eerste huisje en voor meer nachten! Maar gelijk verhuizen dus en de rest van de dagen een beetje snorkelen, zwemmen en verbranden.

resized_IMG_3511.jpg

Het snorkelen bij die eilanden is echt fantastisch! De eerste keer heb ik gelijk al Nemo gevonden, en overal zwemmen bontgekleurde vissen voorbij. Volgens verschillende mensen zwemmen er ook haaien, maar die heb ik de eerste keer niet kunnen vinden. De tweede keer is het echter wel raak en zie ik twee haaien van een meter of 2 lang voorbij zwemmen. Het is wel geen witte haai (dat komt hopelijk in Australie), maar het is toch een haai! Naast de haaien heb ik ook nog een flinke schildpad gezien en die zweven echt heel relaxed door het water heen.

Na de hitte van de eilanden was het tijd voor wat verkoeling in de Cameron Highlands. Dit is een iets hoger gelegen gebied in Maleisie, met temperaturen van een graad of 20 en veel, heel veel regen. Hier heb ik een Rafflesia gezien, de drie na grootste bloem ter wereld. Het kostte wat moeite om die te vinden, 2 uur door de bagger lopen, maar het is zeker de moeite. Daarna de nachtrein terug naar Singapore gepakt (een eigen coupe, met douche!) en dat was dan weer het einde van de reis in Maleisie…

Op dit moment zit ik in Bangkok en na 1 dag heb ik echt al veel toffe dingen gezien/gedaan, maar daarover later meer :D Trouwens, iedereen nog bedankt voor de felicitaties!

Er staan ook meer foto’s van Singapore, F1 en Maleisie online!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

3 Reacties

 1. B. 20 April, 2009 08:04

  Hele toffe foto’s!!

 2. Roy 20 April, 2009 10:20

  Die bloem is maar lelijk :D

 3. B. 20 April, 2009 10:24

  Geplaatst door RoyDie bloem is maar lelijk :D

  Viel wel een beetje tegen inderdaad, helemaal als je er 2 uur door de bagger voor hebt gelopen :D

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner