Een dag uit het leven van…

Geplaatst op 1 April, 2009 

Hoe gaat het reizen nu in zijn werk? Roy was benieuwd naar de praktische aspecten van het reizen en ik zal dit proberen in deze post een beetje toe te lichten. Kleding heeft iedereen nodig en ik dus ook tijdens het reizen. Probleem is echter dat ik het zelf moet mee sjouwen en het moet ook allemaal in mijn rugzak passen. Voordat ik vertrok heb ik een mooi lijstje gemaakt (zie de paklijst) en eigenlijk is gebleken dat dit lijstje aardig compleet was.

Het enige wat er veranderd is dat ik in Nepal een regenjas heb gekocht (nog niet gebruikt…) en in Nepal heb ik ook mijn slaapzak achter gelaten. De landen waar ik de komende maanden verblijf zijn superwarm en het is dus onnodig om een (oude) slaapzak mee te nemen. Verder heb ik handschoenen achter gelaten en wat oude T-shirts. T-shirts kan je hier erg goedkoop kopen en ik heb in Singapore voor 2 euro een tof shirt gekocht. De kleding die ik bij me heb is goed voor ongeveer 2 weken reizen, maar dan moet ik toch echt gaan wassen. Dit doe ik natuurlijk niet zelf en ik heb elke keer mijn was naar de wasserette gebracht. In India werden mn kleren gewassen in een soort van vijver, in Nepal werd het geloof ik gedaan met normale machines. Tot nu toe heb ik geen problemen gehad met de wasserettes en is alles heel schoon terug gekomen.

Een ander aspect is het reizen zelf, of de manier om van A naar B te komen. In India had ik de eerste dagen een eigen chauffeur, maar daarna heb ik voornamelijk met de trein en public bus gereisd. Dit zijn de goedkoopste opties, maar vooral de bus is echt heel erg. Niet alleen in India, maar ook in Nepal zijn de wegen niet om naar huis te schrijven (leve het internet :P ) en je voelt je net een verfblik in zo’n schudmachine van de GAMMA. Hier in Malaysia zijn de bussen veel beter! Van Singapore naar Kuala Lumpur had ik een luxe bus voor 15 euro, wat betekende dat ik een luxe stoel had en een goede airco. De airco was zelfs te goed, want ik kreeg het zelf koud na een tijdje!

Het laatste aspect wat ik wil toelichten is de slaapplaats. Wanneer ik eenmaal ben aangekomen op de goede locatie dan ga ik op zoek naar een hostel/guesthouse met de Lonely Planet in de hand. Veel van de hostels liggen dicht bij elkaar, dus ik zoek gewoon een hostel uit wat er leuk uitziet. Vervolgens vraag ik naar de prijs en of ik de kamer kan zien. Als de kamer goed is (of de prijs laag genoeg) dan gooi ik mijn tas neer en heb ik een slaapplaats! Het enige probleem wat ik heb gehad is het hostel wat vol was in Singapore (15 min lopen met volle rugzak in de hitte naar de volgende) en het hostel waar ik nu zit heeft geen airco… Gelukkig zit ik vanaf morgen in een aardig luxe hotel, want morgen komt mn moeder aan in Kuala Lumpur.

Deze week is het tijd voor de Formule 1. Het begon afgelopen zondag met het kijken van de openingsrace in een sportsbar in Singapore (naast het F1-circuit van Singapore zelf!) en komend weekend dus de race in Kuala Lumpur. Vandaag kwam ik toevallig een signeersessie tegen van het BMW-team, dus ik heb de handtekeningen kunnen scoren van Kubica (op mn Gameboy), Heidfeld en Klien. Dichterbij de coureurs zal ik niet komen dit weekend denk ik :D Ook heb ik nog een sleutelhanger gewonnen, doordat ik wist wat de voornaam van Dhr. Sauber was. Volgende week het volledige verslag van de F1.()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

8 Reacties

 1. Roy 1 April, 2009 15:01

  Kijk, dat is nou leuk om te weten :D ! Tof! Nu nog veel foto’s van pitspoezen ;)

  Goed ook dat je een Gameboy hebt gekocht, een lijstje met spelletjes die jij wel tof vindt zit in je mail.

 2. B. 1 April, 2009 15:19

  Ben nu al benieuwd!! En Stoer!

 3. Lillie 1 April, 2009 15:59

  Dit is nou nuttige info Maarten! :D Maar ga je ook elke avond in je eentje uit eten of doe je wat anders met eten? Nouja, je hebt de komende tijd iig weer wat aanspraak met je moeder erbij! Zal ook wel weer fijn zijn, gewoon iemand waar je normaal tegen kan praten en je verhaal een beetje aan kwijt kan.

 4. Nienke 1 April, 2009 16:33

  How Maarten, ik kan er echt niet tegen dat jij al die coole dingen aan het doen bent en ik hier in mn hokje binnen zit te leren!! Al die dingen die jij van de wereld ziet (gaat zien)…. NIET EERLIJK!!!
  En nou gaan mama en jorn ook nog eens de wereld ontdekken en zit ik nog steeds in mn hokje hard te leren :s
  hihi nou ja…moest effe klagen! Over 6 weken heb ik natuurlijk wel lekker 3,5 maand zomervakantie!

  Heb slecht nieuws: het cadeau is niet op tijd aangekomen en nu kan mama het niet meenemen… Maar ze gaat op Schiphol kijken of ze het toevallig daar kan vinden.

  Heel veel plezier bij de race (zelfs daar ben ik een beetje jaloers op) en ik ga kijken of ik jullie zie ;)
  Ow, en vergeet niet mijn nummer aan Button te geven!!:p

  nou…ga maar weer leren :s….

  doeg!

 5. Maarten 1 April, 2009 16:47

  @Lillie
  Meestal eet ik bij het guesthouse, maar als daar niks is dan eet ik inderdaad alleen (of met ‘tijdelijke’ vrienden). Maar hier heb je heel veel eetstalletjes langs de weg. Kan je gewoon gaan zitten aan 1 van de plastic tafeltjes en krijg je binnen 5 minuten heel goedkoop je eten. Echt alles kan je hier krijgen :D In Singapore en KL ben ik iets meer het Westerse eten aan het eten, mag wel na 2 maanden :P
  @Nienke
  Haha, je komt maar naar Canada! En hoezo gaat Jorn de wereld ontdekken? Waar gaat tie heen dan? Ik ben benieuwd naar het kado, anders kan ze het misschien hier wel kopen. Succes met leren!

 6. Oma Gré 1 April, 2009 17:47

  Hallo Maarten.
  Erg fijn om zo je reis mee te maken.
  Wij zijn ook in Singapore geweest.
  Een fijne tijd samen met je moeder.
  Groetjes opa en oma.

 7. Jorn 1 April, 2009 18:09

  Nou wat is die voornaam dan?!
  Ik ga naar Noorwegen met pasen, dat is het eigelijk. Torunn’s ouders ontmoeten en een beetje langlaufen en in de sauna zitten enzo :) Ik stuur je vanavond of morgen wel ff een mailtje, want dit is nogal off-topic :P

  maar tof verhaal man, misschien, MISSCHIEN kom ik je in america opzoeken :)

 8. mat en trudy 4 April, 2009 10:27

  Hoi Maarten en José Wij zitten natuurlijk met brandende vragen en wel is José er al, en zo ja, hoe was de reis,heeft ze Tinus en Evelien nog ontmoet en hebben jullie het samen naar je zin en Formule 1 en ga zo maar door. Wij wachten met nieuwsgierigheid af en wij vinden dat jij als je ooit geen werk kunt vinden altijd nog reisjournalist kunt worden Maarten nooit van je gedacht dat je zo boeiend kon schrijven!!!!!!!!!!!!

  Groetjes en maak veel plezier saampjes

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner