Singapore de schone stad

Geplaatst op 29 March, 2009 

Vergeet New York; Singapore is the place to be! Gisteren ben ik, zonder al teveel problemen, van Kathmandu naar Singapore gevlogen. Het enige probleem is dat de douane een rolletje tape in beslag heeft genomen. Geen idee waarom je dat niet mag meenemen, maar het ligt nu nog steeds ergens op het vliegveld in Kathmandu.

Afgelopen week heb ik doorgebracht in Kathamndu omdat ik een visum voor Thailand moest halen. Normaal gesproken krijg je die bij aankomst, maar omdat ik geen retourticket heb en Singapore Airlines moeilijk doet heb ik een visum moeten aanvragen. Gelukkig is dit gratis, maar het kostte me wel een aantal dagen. Tijdens deze dagen heb ik me niet verveeld, want ik ben wezen raften! Twee dagen lang een beetje peddelen in Nepal.

Het begon alleen niet zo heel soepel. Ik zou om 6:30 opgehaald worden, maar om 7:15 was er nog steeds niemand. Dus ik lopen naar de organisatie waar ik had geboekt. Het probleem was alleen dat daar niemand aanwezig was, dus ik weer terug lopen naar mijn hotel. Daar aangekomen krijg ik te horen dat er toch iemand was langs gekomen en dat ze met de bus stonden te wachten om de hoek. Gelukkig stond de bus er nog toen ik er aan kwam en ik kon zonder problemen instappen (wat dus betekend dat eigenlijk iedereen kon instappen, want ik werd niet gecontroleerd).

Drie uur lang hobbelen in de bus later kwamen we aan in een soort van beach-resort. We kregen 20 minuten om ons bed in orde te maken (ik deelde mijn tent met een Australier) en daarna gelijk raften. Die Australier was ook een Engineer, dus daar kon ik prima mee praten. Het was alleen jammer dat hij een gekneusde rib had en dat vond hij erg leuk om aan iedereen te vertellen. Niet 1 keer, maar gewoon 3 of vier keer… Maar het was een hele toffe gast verder en prima mee gelachen. De eerste dag was een beetje oefenen met het raften en het leren van de commando’s.

De allereerste stroomversnelling verliezen we gelijk een wat oudere vrouw en die komt vast te zitten onder de boot. Het klinkt erger dan het was, want een paar seconden later konden we haar weer in de boot trekken. De rest van die trip ging zonder veel problemen en we konden ook hele stukken zwemmen! Weer aangekomen in het resort kregen we lunch en daarna hadden we niks te doen. Er stond wel een (scheve) pooltafel en een pingpong-tafel, dus we hoefden ons niet te vervelen.

De volgende dag begon het echte werk en kwamen de grote stroomversnellingen. Helaas was het water extreem laag (dit is ook de reden dat er maar 8 uur electriciteit is per dag in Kathmandu…) en dat betekende dat we vaak vast kwamen te zitten op de rotsen. Desondanks waren de stroomversnellingen nog steeds extreem cool en was het een hele leuke ervaring. Bij 1 van de makkelijkste stroomversnellingen ben ik echter uit de boot gevallen :D Wat er gebeurde weet ik niet precies, maar we botsen ergens tegen aan en ik verloor mijn evenwicht. Voor ik het wist lag ik in het water, maar het was niet heel diep en ik kon eigenlijk gelijk weer in de boot stappen!

De allerlaatste stroomversnelling was gelijk de heftigste. Voordat we erdoor gingen hebben we nog een meisje uit het water moeten redden, die was namelijk uit een andere boot gevallen en die konden haar niet meer in de boot trekken. Bij deze versnelling was ook een zogenaamde ‘hole’. Dit is een flinke waterval waar je in blijft hangen. Uiteraard gingen wij hier even in met de boot, maar vervolgens kwamen we er niet meer uit. Duizenden liters water stroomden over de boot en wij maar peddelen… Uiteindelijk hebben we een lijn naar de kant moeten gooien om iemand ons eruit te laten trekken. Koud maar voldaan kwamen we weer aan bij het resort, om daarna weer 3 uur terug te hobbelen naar Kathmandu.

Op dit moment zit ik in Singapore en dat is echt een fantastische stad! Superschoon (nu lijkt alles schoon vergeleken met India en Nepal) en gewoon een hele moderne stad, met een Aziatisch tintje. Veel shopping-malls, kleine electronica-winkels, eetstalletjes, etc, etc. Ik moet mezelf echt inhouden om hier niet al mijn geld uit te geven :D Nu ga ik proberen de start van het F1-seizoen ergens te volgen, hopelijk gaat dat lukken! Volgende week zit ik namelijk naast het circuit in Kuala Lumpur om ze met eigen ogen te zien!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

8 Reacties

 1. Jorn 29 March, 2009 14:56

  awwww hebben ze je mini-rolletje ducttape in beslag genomen?! :( die was supercool!

 2. Jorn 29 March, 2009 18:39

  Geen kauwgom op de straat spugen he!? Gewoon helemaal niets op de straat spugen!! Maar volgens mij mag je daar niet eens kauwgom kauwen… Voor de zekerheid gewoon niets eten! ;)

  heb je cadeautje aan mama meegegeven! Hoop dat je het leuk vindt! Zo niet heb je pech :p

 3. Li 29 March, 2009 19:27

  Haha, mooi verhalen. En blij dat je de hole nog uitgekomen bent :-) Heb je de race nog meegekregen?? Interessante ontwikkelingen.. :-) Nu alvast plezier gewenst volgende week!

 4. B. 30 March, 2009 07:08

  De F1 in Kuala Lumpur ook _O_

 5. Roy 30 March, 2009 07:13

  Singapore staat dus vanaf nu (mede dankzij je mailtje ook) ook op de lijst van steden die ik wil bezoeken :D

 6. Maarten 30 March, 2009 12:56

  Ik heb de race zeker gezien, wat een mooie race! Dat beloofd nog wat voor komend weekend :D

 7. Roy 30 March, 2009 13:22

  Roy zegt:
  je moet ook ff een keer iets schrijven over hoe je het doet met kleding enzo!
  Roy zegt:
  daar ben ik wel benieuwd naar
  Roy zegt:
  en bagage!
  Maarten zegt:
  prima
  Maarten zegt:
  ik zal het proberen te onthouden
  Maarten zegt:
  post anders een comment :)

  Bij deze! En nu niet vergeten heh :P

 8. Nienke 31 March, 2009 11:56

  Dat tweede berichtje van Jorn was van mij, niet van Jorn!! Zn naam stond nog op mn pc…
  Het cadeautje is dus van mij, niet van Jorn; laat dat effe duidelijk zijn!

  Nienke

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner