Incredible India

Geplaatst op 8 February, 2009 

Ik ben nu een paar dagen onderweg in India en het is echt een bizar mooi land! De vlucht naar Delhi vanuit London was 2 uur vertraagd, maar uiteindelijk ben ik toch goed aangekomen. Eenmaal in Delhi stond gelukkig mijn taxi nog te wachten en werd ik naar het hotel gebracht. Dat ging allemaal soepeltjes en de cultuurshock leek mee te vallen.

Dit veranderde echter toen ik bij mijn hotel aankwam: ik werd in een klein kamertje achter de receptie geplaatst (goedkoop, dat dan weer wel) en daarna ging ik eens kijken waar ik nu beland was. De wijk waar het hotel lag is een soort van Bazar en zit vol met kleine winkeltjes, internetcafe’s en goedkope hotels. Dit klinkt allemaal heel vriendelijk, maar je moet bedenken dat dit smalle straatje vol ligt met bedelaars, koeien, vuilnis en nog veel meer rotzooi… Verder kan je geen meter lopen zonder dat je wordt aangesproken door een Indier die je iets wil verkopen. Eerst vragen ze waar je heen gaat en vervolgens proberen ze je een duur/vals treinkaartje aan te smeren. Wel ben ik een aantal aardige gasten tegengekomen, waarvan eentje dus met een Nederlandse vriendin. Via hun heb ik een rondrit kunnen boeken door Rajastan.

Het moment dat ik Delhi verliet werd alles een stuk beter. De lucht is minder vol met smog en de mensen zijn ook stukken aardiger. Onderweg sta je in het begin wel doodsangsten uit, omdat het verkeer echt levensgevaarlijk lijkt. Iedereen haalt elkaar rechts en links in, maar uiteindelijk blijkt er toch een systeem in te zitten: ieder voor zich! Toch voel ik me erg veilig en lijken er weinig (serieuze) ongelukken te gebeuren. Mooi wel dat er een verkeerspolitie is, en die doet echt zijn best om alles goed te regelen.

Er zijn ook duidelijk westerse invloeden aanwezig en je merkt dat India moderner probeert te worden. Dit lukt alleen niet heel hard en daardoor ontstaan er soms mooie contrasten. Het beste voorbeeld heb ik gezien bij een tolweg: aan de rechtkant kan je automatisch doorrijden met een electronisch pasje, maar aan de linkerkant zie je een kameel met gigantisch veel hooi op zijn rug door een tolpoortje gaan. Toch valt de armoede tot nu toe erg mee, en er lijkt een erg grote middenklasse te bestaan in India (die dan naar onze standaarden niet echt luxe leven). Bederlaars zijn er natuurlijk wel, maar die lijken tot nu toe erg mee te vallen.

Het gebied Rajastan is supermooi en zoals gezegd stukken rustiger dan Delhi. Ik kan hier lekker tot rust komen en genieten van de cultuur in India. Eeuwenoude forten worden afgewisseld met lokale eettentjes langs de weg. Het eten is tot nu toe echt super, alhoewel pittig (niks voor jou Nienke!). De hygiene laat soms wat te wensen over, maar zolang je vegetarisch blijft eten zit dat wel goed. Tot nu toe nog geen last gehad van de Delhi Belly (even afkloppen!).

Het weer is helemaal fantastsich hier! Elke dag een graad of 23, zonder bewolking. Echt genieten na dat koude weer in Europa. Heel heet zal het ook niet echt gaan worden heb ik begrepen, dus dat zit wel goed. Morgen gaan we richting Jaisalmer (midden in de woestijn, vlakbij Pakistan) en daar staat een kamelensafari in de planning!

Het grootste ‘probleem’ tot nu toe is eigenlijk verveling… Thuis had ik altijd wel wat te doen, maar nu op vakantie vallen er hele grote gaten. Je hebt ook niet altijd iemand om mee te praten, dus ik ga snel door mijn boeken heen. Gelukkig heb je wel snel aanspraak in de hotels, dus ik zal geen kluizenaar worden. Elke dag ontmoet je wel weer nieuwe toeristen die ook alleen reizen.

Foto’s wil helaas nog niet heel erg lukken, het internet is echt extreeeem traag hier…()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

5 Reacties

 1. Sjotime 8 February, 2009 12:14

  Geweeeeeldig stuk Gijs. Kan me het helemaal voorstellen! Vooral die kleine drukke straatjes met koeien, bedelaars en rot eten op de grond. Maar daat hoort er denk ik nu eenmaal bij. Klinkt wel alsof je Delhi nu ‘echt’ gezien hebt i.p.v. te verblijven in een 5 sterren hotel met ‘No Dehli Belly’ garantie!

 2. Lillie 8 February, 2009 15:15

  Klinkt tof allemaal! Waar gaat je rondrit verder langs? Rajastan zegt me helemaal niks.

  En ik hoop dat je vooral het koeien vereren goed onthoudt voor als je weer terug in het westen bent :D

 3. Mark 9 February, 2009 07:36

  Eindelijk een blog! :D Klinkt fantastisch Gijs, ik ben jaloers! :D

 4. Roy 10 February, 2009 09:39

  Jij hebt tenminste nog internet, ik moet helemaal naar de TU omdat KPN aan het klootzakken is :’) Daarom ook niet meer kunnen reageren op je mailtje, maar ik ga op zoek zodra het weer werkt thuis!

  India klinkt toch apart trouwens, ik denk niet dat het een land voor mij is. Ik heb het ook niet zo op koeien :P

 5. B. 11 February, 2009 11:25

  Op de temperatuur na waan je je eigenlijk dus in Amsterdam :)

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner