Een goed begin is het halve werk

Geplaatst op 2 February, 2009 

Eventjes London bekijken voordat mijn echte wereldreis begint, dat was het plan toen ik hoorde dat mijn eerste vlucht vanuit London vertrok. Nu zit ik op maandagavond nog steeds in London, terwijl ik toch echt op weg had moeten zijn naar het vliegveld om mijn vlucht naar India niet te missen. Ik geef gewoon de schuld aan Global Warming!

De reden dat ik nu nog in London zit is een laagje sneeuw van ongeveer 20 centimeter. Blijkbaar is dat de ergste sneeuwval ooit sinds 15 jaar en de Engelsen zijn het niet meer gewend. Gevolg is dat er vandaag bijna geen bussen reden, de helft van de metro’s niet reden (wat raar is, want sneeuw valt toch niet onder de grond zou je denken…) en dat er een heleboel vluchten geannuleerd zijn op het vliegveld. Natuurlijk is mijn vlucht ook geannuleerd en ben ik verplicht om nog een nachtje hier te blijven.

Het begon allemaal op een mooie zaterdag; ’s ochtends op Schiphol staat er al een gigantische lijn voor de Easyjet-balie, maar toch weet ik op tijd in te checken. De gehele vlucht verloopt soepeltjes, op de vervelende vrouw naast mij na. Zelfs mijn bagage heeft zijn weg naar London gevonden! Mooi ook om te zien is dat die vervelende vrouw wordt tegen gehouden bij de douane en dus iets langer mag wachten! Binnen 40 minuten zit ik downtown London en binnen nog eens 40 minuten zit ik in het hostel. De rest van de dag een beetje met de tube gereden, langs het Parliament gelopen, London Eye bekeken en nog meer standaard dingen. Onderweg kwam ik ook nog een gigantische demonstratie tegen van de Tamil Tijgers, en ik kreeg allerlei pamfletten in mijn handen gedrukt waarmee ik niet gezien moet worden in India! De Tamil Tijgers hebben het niet zo heel erg op de Indiaase regering.

De zondag staat in het teken van historisch London, met een bezoekje aan de Tower of London en de Tower Bridge. De Tower Bridge van binnen bekeken, toch best knap dat ze 120 ton staal konden optillen (600 keer per jaar) 100 jaar geleden. ’s Avonds een filmpje gepakt, om te kijken of het heel anders is dan in Nederland. Behalve het gebrek aan ondertitels, reclames en trailers is het eigenlijk precies hetzelfde. Dus eigenlijk zoals de Bios in Nederland had mogen zijn van mij!

Vandaag wilde ik eigenlijk het National History Museum gaan bekijken, maar veel personeel kon het museum niet bereiken waardoor alleen de hal open was. Nu is het een hele grote hal, maar niet groot genoeg om mij de hele dag te boeien. De geannuleerde vlucht heeft er nu voor gezorgd dat ik, hopelijk, morgen de skeletten van de dinosauriers kan gaan bekijken! Morgen ga ik een nieuwe poging wagen om in India te geraken, eens kijken of het nu wel gaat lukken.

ps: foto’s komen nog, geen kaartlezers bij dit Internetcafe…()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

7 Reacties

 1. Sjotime 2 February, 2009 18:59

  He, heerlijk om te lezen dat je start goed is. En meteen iets bijzonders ook. Veel sneeuw in Londen. Ben benieuwd of je morgen naar India kan!

 2. Oma Gré 2 February, 2009 19:08

  Hallo Maarten
  Heb voor jaren
  sneeuw gezien.
  groetjes oma

 3. Mark 2 February, 2009 19:49

  Waarom was die vrouw in het vliegtuig vervelend? :)

 4. Nienke 2 February, 2009 20:03

  Hey broer!

  Das wel pech hebben zeg! maar ja…je hebt nog steeds genoeg tijd om India door te trekken lijkt me!
  veel succes en op naar het echte avontuur dan maar (hopelijk snel)

  gr Nienke

 5. Roy 2 February, 2009 22:35

  Een goed begin met die sneeuw zo inderdaad :D Ben benieuwd of je nog meer problemen krijgt de komende maanden :P

  He, Waar ben ik?

  o
  India

  Je liegt :P

 6. Marlou 4 February, 2009 15:55

  Sneeuw? Hebben wij hier ook, wel iets minder dan in Londen ;-) .

  Als ik Roy toch niet had eej, dan had ik nu nog je website niet geweten :p. Ik moet natuurlijk wel oppassen wat ik hier schrijf, want roy houdt alles in de gaten (hij is dan ook in één woord GE-WEL-DIG!).

  Ben je inmiddels al in India beland? Ben benieuwd naar alles wat je gaat doen en natuurlijk foto’s!!

  Have fun :-)

 7. Marlou 6 February, 2009 20:32

  Geplaatst door Marlou(hij is dan ook in één woord GE-WEL-DIG!).

  *schrik

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner