Eerste echte aankoop voor de reis

Geplaatst op 25 September, 2008 

Gister was een uniek moment: Ik heb mijn eerst aankoop gedaan voor mijn reis! Ik heb namelijk pasfoto’s laten maken voor in mijn paspoort! Dit kostte welgeteld 13,50 euro, omdat ik er maar gelijk acht heb gekocht.

Mijn paspoort verloopt ergens in 2009 en aangezien ik dan al op reis ben heb ik een nieuwe nodig. Daarnaast moet je in de meeste landen een paspoort bezitten die minimaal nog zes maanden geldig is na aankomst, dus ik heb echt een nieuwe nodig. Zonder pasfoto krijg je geen paspoort, dus dan maar volgens de officiele regels: niet lachen, alletwee de oren zichtbaar, hoofd recht houden, etc.

Nu heb ik dus acht nieuwe pasfoto’s, waarvan ik er eentje al heb gebruikt voor mijn afstuderen (ze willen blijkbaar nog lang naar mijn hoofd kijken ofzo…) en binnenkort dus eentje voor het paspoort. De andere foto’s ga ik gebruiken voor visa en neem ik mee op reis (handig voor eventuele kortingskaarten of een visum dat ik ter plekke moet kopen).()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

8 Reacties

 1. Roy 25 September, 2008 10:55

  Ik kan grapjes maken over je oren en het zichtbaar zijn ervan natuurlijk :P Maar ik ga in op het feit dat je paspoort in sommige landen 6 maanden geldig moet zijn nog. Ik vind dat zo’n onzin :D Waarom zit er dan ├╝berhaupt een verloop datum op je paspoort?

 2. jorn 25 September, 2008 14:02

  omdat je in sommige landen langer dan 6 maanden kan blijven en dan isje paspoort niet meer geldig als je terug wil..
  ^^

 3. Maarten 25 September, 2008 15:00

  Het gaat erom als je binnenkomt, dat je nog steeds dat land uit kan komen met dat paspoort denk ik :D

 4. Roy 26 September, 2008 12:34

  Maar het is toch logisch dat je een paspoort hebt dat geldig is totdat je terugkomt :D

  Als je nu 3 maanden weg gaat en je paspoort is nog 4 maanden geldig is dat in mijn ogen geen probleem. Maar sommige landen kom je er niet mee in :’)

  Das toch gek :D

 5. Lillie 2 October, 2008 01:47

  Dat is toch logisch Roy! Dan zeg je van ‘ik kom 3 maanden in jullie land vakantie vieren’ en is je paspoort 4 maanden geldig, maar stiekem blijf je 5 maanden en dan kan je niet meer naar huis want je paspoort is niet meer geldig. Als je maximaal 6 maanden in een land mag verblijven kun je dus altijd nog naar huis met een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

  Ik moet ook alles uitleggen…

 6. Roy 3 October, 2008 15:00

  Ja, maar dat is dan toch je eigen probleem? :D Je moet niet langer op vakantie blijven dan dat je paspoort geldig is… :’)

 7. Maarten 13 October, 2008 13:32

  je bent zelf een probleem!

 8. Turkije Visums 14 June, 2019 00:45

  Hi colleagues, how is the whole thing, and what you wish for to say about this article,
  in my view its in fact amazing designed for me.

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner