Beetje lopen in Nepal

Geplaatst op 22 September, 2008 

Ik begin mijn wereldreis met een beetje lopen. Niet zomaar een stukje lopen, maar een echte trektocht in de Himalaya. Er zijn vele verschillende tochten die je kunt lopen, zowel in een groep als alleen. Nu ben ik op zoek naar een goedkope trip en die lijk ik nu gevonden te hebben.

Het is een Engels bedrijf en zover ik kan vinden is dit 1 van de goedkoopste, waarbij de prijs ook de overnachting en het eten bevat. Dat scheelt weer een hoop gedoe en dan weet ik tenminste zeker hoe duur ik uitkom. Op de website kun je aantal verschillende tochten vinden en mijn oog is gevallen op de Annapurna Base Camp Trek of de Langtang and Helambu Trek.

Beide tochten vallen in een geschikte prijsklasse (de laagste :D ) en duren iets meer dan twee weken. Tijdens die tochten overnacht je in zogenaamde Tea-houses, en elke dag loop je een flink stukje. Deze wandelingen brengen je naar hoogste van ongeveer 5000 meter! Daarnaast krijg je veel te zien van de cultuur (alhoewel het wel toeristisch zal zijn) en is het uitzicht natuurlijk om in te lijsten.

Ik ben nu aan het mailen met die mensen of ik ook eerder kan vertrekken (een private-trek), maar ik denk dat dat een stukje duurder zal zijn (en minder gezellig). Waarschijnlijk zal ik dan ook beginnen in India en dan naar Nepal reizen, maar dat ligt eraan wat er allemaal mogelijk is.()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

6 Reacties

 1. Roy 22 September, 2008 23:05

  Een beetje buiten lopen :D _O_ Klinkt iig als een mooi begin van een wereldreis!

 2. Jorn 22 September, 2008 23:21

  hehe lekker hoor om mee te beginnen! Niet alleen je slippers meenemen dan he :P

 3. Maarten 23 September, 2008 09:48

  Ik zoek nog iemand die mee wil trouwens :P

 4. José 23 September, 2008 18:10

  aardig :) begin van je reis , ik zou maar gaan oefenen in de ardennen binnenkort…..

 5. Hans 23 September, 2008 18:48

  Waarom meld je je niet aan als sherpa? Kan je wat verdienen…

 6. Lillie 2 October, 2008 01:58

  Pff, ik moet er niet aan denken. Ik ben al uitgeput als ik een stuk piste op moet lopen :’)

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner