Gadgets op reis

Geplaatst op 18 December, 2008 

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik nogal een gadget-freak ben. Ik wil nog wel eens geld uitgeven aan, voor sommige mensen nutteloze, gadgets. Voor reizigers zijn er een heleboel gadgets te vinden en ik moet me echt inhouden om niet teveel te kopen!

Een aantal gadgets heb ik al een tijdje in bezit en deze zijn ook echt nuttig voor mijn reis. De eerste gadget is natuurlijk mijn foto-toestel: de Canon Ixus 70. Dit toestel heb ik al een een jaar of twee en ik ben er erg tevreden over. Het formaat is erg klein, past in de broekzak en het kan tegen een stootje. Daarnaast zijn de foto’s ook van prima kwaliteit. Om te zorgen dat ik niet zonder batterijen kom te staan heb ik ook een extra accu aangeschaft en van mijn zusje heb ik een mooi gorilla-statief gekregen!

Verder heb ik een mooi GPS-tracking apparaat gekocht, die 14 uur lang kan bijhouden waar ik ben geweest en vervolgens de gemaakte foto’s kan linken aan de locatie. Andere ‘gadgets’ die ik heb aangeschaft zijn een mobieltje (geschikt voor elk werelddeel), een reis-stekker (bedankt Roy!) , een batterij-lader op USB en een zaklamp. Als laatste heb ik ook nog een MP3-speler waar behalve veel muziek, ook nog een aantal TV-series opstaan en radio mogelijk is.

reef_stash

Dan komen we nu bij de gadgets waar ik nog over twijfel. Er is bijvoorbeeld een sandaal met een geheim vakje, waar je dus je paspoort en/of geld kan opbergen. Probleem is dat ik nooit op sandalen loop en je altijd de kans loopt dat je sandalen gejat worden van het strand. Een waterfilter werd mij ook aangeraden, bijvoorbeeld van MSR. Dit is echter wel erg prijzig en ik ben bang dat ik het weinig zal gebruiken. Ik heb nog een abonnement lopen bij T-mobile, maar zit te denken om een internationaal telefoonnummer bij gosim.com te kopen. Dit is goedkoper dan met T-mobile, maar daar moet ik toch voor betalen tot juli…

Binnenkort zal ik met nog een aantal hele toffe, maar onwijs nutteloze, gadgets komen. Er bestaan bijvoorbeeld wasmachines die je kunt meenemen in je rugzak! Daarover later dus meer.()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

8 Reacties

 1. Roy 19 December, 2008 01:29

  Je hebt de reisstekker nog niet he :P

 2. Jorn 19 December, 2008 11:24

  he die reisstekker moest ik toch geven?!

 3. Maarten 19 December, 2008 19:34

  Geplaatst door Jorn
  he die reisstekker moest ik toch geven?!

  ja, Roy wilde ook nog iets geven :D

  Je komt maar naar Malaysia!

 4. Mark 5 January, 2009 10:05

  Leuke gadgets allemaal! Maar je moet je goed afvragen waarvoor je ze gaat gebruiken. Voor je het weet sleep je je rot aan onnodige zooi en opladers. Zo’n waterzuiveraar bijvoorbeeld. Je kunt echt overal flesjes water kopen (wel altijd goed kijken of de dop goed afgesloten zit). Fototoestel, extra accu en een wereldstekker zijn wel een must. Telefoon voor noodgevallen is ook wel handig, al gebruik ik vooral de wekkerfunctie vaak op reis! En het display fungeert meteen als zaklamp. Internetcafe’s om je mail en blog te checken vindt je tegenwoordig overal wel.

  De beste manier om geld mee te nemen heb ik nog niet kunnen ontdekken. Het verschilt echt per land. Aziatische landen zijn nog echte “cash” maatschappijen terwijl je je in de V.S. prima kunt redden met alleen een credit card. Wat ik wel altijd van tevoren uitzoek is waar ik in een land kan pinnen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat dit overal kan. Zo kan ik in Japan met Maestro alleen bij postkantoren in bij één keten supermarkten pinnen. :? Traveller’s Cheques heb je tegenwoordig geen reet meer aan, dus die zou ik sowiezo links laten liggen.

  Altijd handig is een geldbuidel voor onder je kleren. Al weet elke dief tegenwoordig volgens mij ook wel dat toeristen daar mee rondlopen. Ik zou niet geld in je schoenen stoppen. En als je slippers wilt kun je het beste investeren in een paar Teva’s. Het is een investering, maar echt fantastisch degelijk schoeisel wat met gemak een flink aantal jaren meegaat!

 5. Maarten 5 January, 2009 11:22

  Geplaatst door Mark
  Verhaal

  Bedankt! :D

  De gadgets zijn voornamelijk voor erbij, de echt nodige gadgets zijn die zaklamp, mijn camera en de telefoon. Verder probeer ik inderdaad zo weinig mogelijk geld mee te nemen.

  Geld is inderdaad een probleem, ben er nog niet helemaal uit wat ik precies ga meenemen. In ieder geval een gedeelte contant (toch dollars), en gedeelte traveller Cheques, pin-pas en een credit-card. Daar moet ik toch wel een heel eind mee komen. Ik ga er vanuit dat ik in de meeste grote steden wel gewoon kan pinnen en het contante geld/traveller cheques zijn meer voor noodgevallen.

 6. Roy 8 January, 2009 20:58

  Wow, ik zie nu een bewegende banner met allemaal kleurtjes! Daar ga ik op klikken! :D

 7. Mark 14 January, 2009 18:12

  Ik mag hopen dat je straks vanuit Verwegistan wat vaker blogt. :{

 8. Maarten 14 January, 2009 22:16

  Geplaatst door Mark
  Ik mag hopen dat je straks vanuit Verwegistan wat vaker blogt. :{

  Ja, er valt niet zoveel te bloggen nu ik nog in Nederland zit :D

  Ik kan wel een mooi verhaaltje typen over werken bij de Bijenkort, of werken als bijrijder van een Pinautomaat-reparateur :P

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner