Werken in het buitenland

Geplaatst op 3 August, 2008 

Als student heb je weinig mogelijkheden om te sparen, maar toch is het me tot nu toe aardig gelukt om een leuk bedragje bij elkaar te sprokkelen op mijn spaarrekening. Naast mijn afstuderen werk ik namelijk nog bij de Makro, krijg ik een wezenpensioen en heb ik stiekem nog een lening lopen bij de IBG. Eigenlijk ben ik tegen lenen voor een vakantie, maar ik heb de eerste 6 jaar van mijn studie niks geleend dus daar kijk ik nu even overheen.

Elke week pin ik een vast bedrag en daar probeer ik dan de rest van de week mee door te komen. Alle onnodige abbonnementen (behalve dan mijn F1-blad) heb ik al opgezegd, en verder probeer ik alleen hoognodige zaken aan te schaffen. Dit alles om te zorgen dat ik genoeg geld zal hebben voor mijn wereldreis.  Maar ondanks al mijn verschillende inkomsten, bezuinigingen en belasting teruggaves (is dit een woord?) weet ik nu al dat ik nooit genoeg geld bij elkaar kan sparen om echt een jaar op vakantie te gaan.

Daarom ben ik van plan om een aantal maanden tijdens mijn reis te gaan werken. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik in het buitenland ga werken (zo heb ik in Amerika en Nieuw Zeeland gewerkt) en ik weet dat ik het tijdens die keren meer dan naar mijn zin heb gehad. Tijdens het werken kom je veel meer locals tegen en leer je het land (al dan niet een klein gebied) veel beter kennen.  Maar het belangrijkste is dat ik dan wat geld kan verdienen en dus geld uitspaar tijdens die periode, en misschien zelfs wel wat extra geld kan sparen voor de volgende maanden.

Tijdens de reis wil ik eerst in Australie een paar maanden werken en aan het einde van de reis wil ik een paar maanden werken in Canada. Voor beide landen kan je een werkvisum aanvragen die een jaar geldig is, het zogenaamde Work and Holiday-visum. Dit visum is speciaal voor backpackers en biedt je de mogelijkheid om een aantal maanden te werken in dat land. Wat voor werk ik in Australie wil gaan doen weet ik nog niet, maar in Canada wil ik in ieder geval in een wintersport-gebied gaan werken. Wat navraag heeft mij geleerd dat dit prima te doen is. Het betaald wel niet zoveel, maar je mag wel onbeperkt snowboarden! Ideaal lijkt mij dat: beetje werken en een beetje snowboarden.

Nu ben ik een beetje bezig met het zoeken naar de mogelijkheden in beide landen, en wat de eisen zijn voor het aanvragen van een visum. Het is een beetje goed zoeken naar nuttige informatie, maar via via kan ik wel in contact komen met mensen die in Canada en Australie wonen/werken. Ook via internet is een boel informatie te vinden gelukkig.  Binnenkort zal ik een verhaaltje typen over werken in Australie en Canada, maar eerst wil ik me wat beter orienteren op de mogelijkheden! Wederom veel kezzes te maken, maar eigenlijk alleen maar leuke!()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner