‘Cheap-ass’

Geplaatst op 19 November, 2008 

De reis komt steeds dichterbij en het meeste is nu wel geregeld. Een probleem blijft natuurlijk de hoeveelheid geld en tenzij ik de loterij win zal ik op een budget rond de wereld moeten reizen. Hier is natuurlijk niks mis mee en met een laag budget zal het misschien zelfs leuker zijn omdat je zo meer mensen tegenkomt en het land beter leert kennen.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik een budget wil hebben van 5 euro per dag; om goed rond te komen ga ik uit van een budget van ongeveer 25 euro per dag. Het lijkt weinig en dat is het ook, maar het is een goede doelstelling. Om te zorgen dat ik dit bedrag echt kan uitgeven ben ik al een tijdje aan het sparen en de laatste weken ben ik ook echt zuiniger gaan leven.

Elke week 40-50 euro pinnen en hier de hele week van leven. Dit is dus inclusief eten/drinken/leuke dingen doen. Meestal lukt het me wel om hiermee rond te komen, maar er zijn ook veel leuke dingen die duurder zijn dan 20 euro. Afgelopen weekend ben ik bijvoorbeeld naar Center Parcs gezien, wat natuurlijk duurder is dan 40 euro. Dit is het echter meer dan waard, want het is supergezellig.

Heel veel dingen die ik normaal wel zou doen, laat ik nu schieten voor de reis. Tijdens Center Parcs heb ik bijvoorbeeld mijn eigen slaapzak meegenomen in plaats van het beddengoedpakket te kopen. Scheelt toch weer 11 euro! Gisteren gingen mijn huisgenoten karten, maar ook dit heb ik laten schieten. Het is niet leuk om zulke activiteiten te missen, maar uiteindelijk weet ik waar ik het voor doe!

Ik ben nu misschien een cheap-ass (dank aan William voor de bijnaam :P ), maar over een aantal maanden ga ik met het geld dat ik nu uitspaar de volgende dingen doen: Taj Mahal bezoeken, klimmen in de Himalaya, tijgers aaien, duiken met haaien, tuben in Laos, schieten met een AK-47 in Vietnam, duiken met Nemo, etc. En dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Elke keer als ik mij als een cheap-ass moet gedragen denk ik gewoon aan 1 van die activiteiten, dat maakt alles weer goed.

 

ps: William: Volgende keer gaan we naar een Superdeluxe huisje! :D()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

3 Reacties

 1. Roy 19 November, 2008 11:53

  :D

 2. Oma Gré 19 November, 2008 17:58

  Hallo Maarten.
  Heb even in het woordenboek gekeken.
  Wat chep-ass betekend.
  Misschien wil hij wel mee ?
  Groetjes van je oma

 3. Maarten 20 November, 2008 21:58

  Geplaatst door Oma Gré
  Hallo Maarten.
  Heb even in het woordenboek gekeken.
  Wat chep-ass betekend.
  Misschien wil hij wel mee ?
  Groetjes van je oma

  haha, ja ik zal het hem vragen :P

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner