Keuzes, keuzes en nog eens keuzes

Geplaatst op 12 July, 2008 

De reis is nog heel ver weg, maar ik wordt nu al duizelig van alle keuzes en mogelijkheden die je hebt; Welke landen wil ik zien, hoe lang wil ik daar blijven, welk vliegticket moet ik boeken, wat is de beste verzekering, kan ik mijn basisverzekering opzeggen, etc, etc.

Officieel ben ik nog niet bezig met het plannen van de reis, maar stiekem ben ik me dus al wel flink aan het orienteren. Het begint natuurlijk met een globale route en een aantal activiteiten die ik wil ondernemen. De globale route is voorlopig deze: Nepal, India, Thailand, Cambodja, Vietnam, Australie, Nieuw Zeeland, Fiji en/of Cook Islands, Zuid-Amerika en eindigen in Canada/USA. Een aantal activiteiten die ik zeker wil ondernemen zijn: duiken met haaien, hiken boven de 4.000 meter, Taj Mahal zien en nog veel meer.  Maar het is nu de vraag of ik dit kan betalen, of ik er de tijd voor heb en of ik niet wat langer in bepaalde landen wil blijven. Het is leuk om veel te zien, maar het is ook leuk om iets goed te zien. Na mn afstuderen ga ik echt beslissingen nemen.

Deze beslissing heeft ook te maken met het boeken van een vliegticket. De site worldticketcenter.nl heeft een aantal keuzes, maar welke nu het beste is (en goedkoopste) is nog maar de vraag. Je kunt daar een offerte laten maken en ze zullen je helpen met het samenstellen van de route. Met behulp van deze offerte zal ik mijn route vastleggen.

Ik zat nu net ook even te kijken naar verzekeringen en dat kost me toch een boel geld. Sinds 2006 heb je natuurlijk de basis-verzekering die verplicht is, maar de vraag is of dit ook echt wereldwijd geldt. Is het slim om een extra verzekering aan te schaffen die nog iets van 30 euro per maand kost? Of kan ik mijn basis-verzekering opzeggen en een wereldreis-verzekering aanschaffen van 45 euro per maand? Dit laatste zou me dus meer dan 100 euro per maand schelen, en dus ongeveer 1200 euro!! voor de hele reis.

Kortom: er is nog heel veel uit te zoeken zodra ik klaar ben met mijn studie. De belangrijkste zaken op dat moment zijn de route, tickets en het uitzoeken van een goede en goedkope reisverzekering.()

Laat een reactie achter

Naam (vereist)

Email (vereist)

Website

Reactie

AdminLog inWordpress • Theme by Brian Gardner